JAAAAAA! Nieuwe muziek van My Baby!

My Baby is een graag geziene band op CamielMusic. Eigenlijk moet ik natuurlijk graag gehoorde band zeggen. Des te fijner dat er nieuwe muziek is uitgebracht door dit trio!
Het trio bestaande uit zus en broer Cato & Joost aka ‘Sheik’ van Dijck en de Nieuw Zeelander Daniël aka ‘DaFreez’ Johnston zijn zeker niet meer onbekend in de muziekwereld. Hun psychedelische voodoo sound is ondertussen een duidelijk eigen geluid geworden dat meer en meer omarmd wordt door menig muziekliefhebber.

Nu is er dus nieuwe muziek van My Baby uitgekomen! ‘Love Dance’ is de titel en zal staan op het komende album welke ‘Prehistoric Rhythm’ zal heten. Deze zal op 17 maart zal uitkomen. Het album is voornamelijk opgenomen op een ‘4-track ampex deck’ uit de jaren ’50. Ze wilden het eigenlijk allemaal ‘oud’ laten klinken, alsof je het niet te linken is naar het heden.
Ook in dit nummer is de zeer bekende sound te horen maar ook nieuwe geluiden. Het lijkt bijna alsof er elektronische middelen aan te pas komen door de zeer overtuigende groovy sound. Het is haast hypnotiserend te noemen. Daarbij is de viool van Cato meer te horen. Het zit natuurlijk ook weer vol dansbare gedeeltes die niet te missen zijn. Het is meeslepend! Dat ‘oud’ laten klinken is hier in dit nummer wel te horen.
Het is lijkt daarbij alsof My Baby zichzelf wederom heeft weten te evolueren tot een nieuwe band. Zonder dat er extra leden zijn bijgekomen of dat de sound veranderd is. Helemaal niet zelfs! Maar juist een evolutie op muzikaal gebied waardoor er dus wel nieuwe klanken in zitten maar nog steeds typisch My Baby.

Ik kan al niet wachten tot 17 maart….

Foto: Jonny Ladeur.

Vorig artikelThe Lighthouse – Hollywood
Volgend artikelHANDED – Shelter From The Rain

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in