Wie? My Baby.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 29 september 2016.

my-baby-nieuwe-nor-29-09-2016-jonny-ladeur-11

Het stond al heel lang met rood omcirkeld in menig agenda; My Baby. Een band die ook voor velen heel erg veel losmaakt. Het is muziek die ervoor kan zorgen dat je in een bepaalde trance komt, het geeft een speciaal gevoel. Het gaat dieper. Voodoo.
Ze hebben eigenlijk bijna non stop getourd maar nu zijn het de laatste shows onder de naam Voodoo Electrique. Er komt natuurlijk nieuw werk aan en dus in 2017 worden ook weer veel shows gespeeld én ook zeker in het buitenland! Maar nu, nog even volop genieten van My Baby in de Nieuwe Nor.

Het trio bestaande uit Cato van Dyck, Joost van Dyck en Daniël Johnston is niet zomaar een gezelschap. Vanaf het eerste moment voel je de band die ze met elkaar hebben. Daniel, zoals altijd met wit in het gezicht, begint te vertellen, iedereen klaarmaken en opbouwend naar het echte werk. Joost, met een altijd te gek mutsje of iets op zijn hoofd, geeft het ritme aan op de drums en langzaam komt ook Cato binnen gewandeld in altijd in het oog springende kleding. Nu ook, zwart pakje met kant en daarover een mooi wit lang vest. De aandacht verspringt natuurlijk en het is eigenlijk het teken voor het startsein. De reis naar de eigen wereld van My Baby zal starten!

De ritmes van Joost en Daniel, de prachtige uithalen van Cato maar eigenlijk ook de altijd geweldige energie die ze met z’n drieën uitstralen zorgt ervoor dat My Baby is wie ze zijn. Geen enkele band kan dat evenaren ook. Onmogelijk. Ook nu, in Heerlen, is het een show die klopt. Begin tot eind. De mix van stijlen die bij My Baby horen zijn bijna niet te noemen. Juist dát maakt het zo uniek.
Natuurlijk worden de nummers gespeeld die bekend zijn bij (bijna) iedereen zoals Mad Mountain Thyme, Seeing Red, Remedy en Uprising alhoewel er altijd een bewerking plaatsvindt, niet zomaar het nummer spelen, nee! Groovend en ondertussen elkaar aankijken hoe het verder gaat verlopen. Ook werd er een helemaal te gekke variant gespeeld van Money Man. Waar iedereen ook wel een beetje op hoopte, werd ook werkelijkheid! Een gloednieuw nummer kwam voorbij. Niet alleen muzikaal enorm te gek maar er zat ook gewoonweg een goed verhaal bij. Ik werd er helemaal in meegenomen!

Als reprise werd er nog iets uit de kast gehaald van Sly & The Family Stone. Toeval? Nee! Misschien was het bekend, misschien niet maar My Baby is zowat ontdekt voor Larry Graham. Dus er is een link en ook dát past gewoonweg goed. Joost laat hier zijn vocalen nog eventjes goed horen achter zijn drums, top!
Het zou eigenlijk gewoon nog heel lang moeten doorgaan, dat zou echt werkelijk niemand vervelend vinden. Je zag mensen met de ogen dicht staan, handjes in de lucht, uitbundig grooven of stiekem tegen een muur heel erg genieten. Dát doet My Baby.

Zien = genieten. Zien = geloven. Zien = verplicht!

Foto credits: Jonny Ladeur. Website // Facebook.

[wonderplugin_slider id=”4″]

Vorig artikelSilent War – Frost
Volgend artikelThe Great Communicators – Lucky Horse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in