Uniek!

Het is geen geheim dat My Baby een van mijn favoriete bands is. Het drietal bestaande uit Cato van Dyck, Joost ‘Sheik’ van Dyck en Daniel Johnson heeft op 17 maart hun derde album uitgebracht getiteld ‘Prehistoric Rhythm’. Daarop stond al de single ‘Love Dance’ maar nu komen ze met een nieuwe clip; ‘Cosmic Radio’.
Dat de band enorm booming is blijkt maar weer. Festivals in Nederland zijn op Pinkpop, Bospop en Down The Rabbit Hole. Maar wat misschien nog weel vetter is dat ze weer (ja, weer!) op Glastonbury staan en op mainstage op Isle Of Wight festival. Dát noem ik pas knap!

Maar nu eerst eens over de track ‘Cosmic Radio’. Het is zonder twijfel weer anders dan we gewend zijn. Waar het album zeker veel blues elementen bevat is dit een unieke track. Meer dromerig, meer voodoo, meer meeslepend. Maar het heeft ook zeer zeker een boodschap. Op de site van OOR zegt Cato dit zelf over deze track: ‘Iedereen in deze atmosfeer leeft in dezelfde kosmos, maar op een eigen tempo en met een eigen invulling. Pas als je hier bewust van wordt kun je jezelf bevrijd voelen’. Daarbij is deze clip een zogenoemde ‘One shot, One take’ geworden.
Dat lezend, horend, bedenkend is deze track wellicht meer te begrijpen of het blijft misschien een en al vaagheid. Anyway… Het is en blijf altijd een unieke sound. Dát is nou eenmaal My Baby. Plus het feit dat ze live gewoonweg fenomenaal zijn!

Tijd om die clip maar ook dus hele track te checken. ENJOY!
[Foto: Jonny Ladeur]

Vorig artikelParamore – Told You So
Volgend artikelPapa Roach – HELP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in