Daar issie dan!!!

Muse_Drones

De eerste track van de nieuwe aankomende CD van de band Muse! Het zal het negende album alweer worden van de heren uit Engeland. Het trio, bestaande uit zanger en gitarist Matthew Bellamy, bassist Christopher Wolstenholme en drummer Dominic Howard, is al vanaf 1994 bezig en hebben een indrukwekkende staat van dienst!

Het album ‘Absolution’ werd eigenlijk pas dé grote doorbraak. Dit was in 2003. Vooral het nummer ‘Time Is Running Out’ bleek een voltreffer. Vervolgens kwamen nog ‘Black Holes And Revelations’, ‘HAARP’, ‘The Resistance’ en ‘The 2nd Law’ uit. Enkele hits waren: Sing For Absolution, Suppermassive Black Hole, Starlight, Uprising en Madness. Een ander geweldig groot kunstwerk van de heren was de themesong voor de Olympische Spelen van London in 2012, het nummer Survival. Persoonlijk heb ik dit ook vaak opstaan als ik mezelf een beetje wil/moet opladen voor een wedstrijd of dergelijke.

Voor diegene die Muse niet kent…. Schaam je! In ieder geval: het is een band dat vooral bekend staat om de duidelijk en kenmerkende progressieve rock met een typisch deuntje. Het is een mix van harde rock vaak met een ‘klassiek’ tintje. Het is luid, bombastisch, het is Muse. Daarnaast is de stem van Matthew te herkennen uit duizenden. Pak daarbij de altijd interessante onderwerpen van teksten zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en ook politieke kwesties.  Het is een band dat niet zomaar eventjes muziek maakt.

Daarom ook: hier de eerste track van het album Drones dat uitkomt op 8 juni. Binnekort komt de eerste officiële single eraan genaamd Dead Inside.

Vorig artikelLunchMoney Lewis – Bills
Volgend artikelAlabama Shakes – Don’t Wanna Fight

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in