Deze track van Mumford & Sons kwam zeker al wat vaker voorbij op de radio maar ik had toen nog geen clip. Vervolgens was ik het nummer weer vergeten maar nu, met deze prachtige zon, was het weer spontaan de tijd voor Mumford & Sons…

Ze hebben aan het begin van dit jaar een historische tournee door Zuid-Afrika gehad. Het rondreizende ‘festival’ van Mumford & Sons, The Gentlemen of the Road Stopovers, strijkt niet zomaar ergens neer.
Er werden in totaal 85.000 kaarten verkocht voor zes enorme outdoor shows. Het moesten magische avonden worden en dus nodigde Mumford & Sons een aantal speciale gasten uit: Baaba Maal, The Very Best en Beatenberg.
Maar er werd ook een studio geboekt in Johannesburg. De South African Broadcasting Corporation bleek een kamer te hebben. Twee eigenlijk. Letterlijk twee kamers. Hier werd de EP ‘Johannesburg’ opgenomen met daarop ook het nummer ‘There Will Be Time’.
Het is muzikaal, het is bombastisch, het is Mumford & Sons maar dan met wat extra’s! Juist Baaba Maal geeft iets moois, iets onverstaanbaars maar tegelijkertijd wel met gevoel.
De EP heeft daarbij ook wel iets leuks, het is opgenomen door Dan Grech-Marguer maar wat interessanter is… Zijn assistenten waren eigenlijk nog gewoon studenten die studeerden aan de Academy of Sound Engineering. Mooi om die jonge mensen zoveel vertrouwen te geven!

Het is mijn Pick Of The Week. Een mooi begin van de week. Op naar heel veel prachtige muzikale berichten! ENJOY!

Vorig artikelTen Years Today – Hold Me Tight
Volgend artikelTown Of Saints – Short Circuit Breakdown

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in