Moss!

Moss is een band wat mij altijd bij blijft met die ene single. Met die ene single ‘I Apologise (Dear Simon)’. Maar het is veel meer dan dat. Het is een band wat echt al lang in de muziekwereld mee gaat.
Een paar weken geleden hebben ze hun 12,5 jarig jubileum gevierd. Dat ging gepaard met drie optredens en verder niet heel veel commotie of ophef. Toch verdienen ze dat.
De band rondom Marien Dorleijn maakt gewoon hele goede muziek maar hebben nooit die uitschieter gehad waar dat wel terecht zou zijn geweest. Oké, ‘I Apologise’ is uiteindelijk de meest bekende track geworden van hun maar niet dat het heeft gezorgd dat iedereen ze kent.
Ik wil alleen maar aangeven hiermee: het is een band met een geweldig uithoudingsvermogen en een enorme wil om hele mooie muziek te maken. Daarom komen ze nu ook weer met iets heerlijks.

‘My Decision’ is een track die heel erg vernieuwend is voor Moss maar ook herkenbaar. Het blijft heel erg puur en vertrouwd. Desondanks hoor ik heerlijke The War On Drugs geluiden en dat is echt geen vervelende vergelijking lijkt mij zo… Naar het schijnt heeft Marien heel veel zelf gedaan voor deze track maar ook voor het gehele album. In eerste instantie volledig in Kytopia aan de slag gegaan om later met de band samen te zitten. Dat heeft zeer zeker te maken met toch wel bepaalde ambities en de wil om dit album enorm te laten slagen.

‘Strike’ dus, het album waar ik het dus over heb, komt op 17 februari uit. Heel erg benieuwd wat daar verder op zal staan. Dit is wel echt een hele fijne opmaat hoor! Het zal ondertussen het vijfde album zijn van Moss en deze is vrijwel in z’n geheel opgenomen in dEUS’ Vantage Point studio in Antwerpen door Arne ‘Styrofoam’ van Petegem.

Tijd om te genieten, om weg te dromen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik deze woordgrap maakte.
Op Pinkpop, spelend op het hoofdpodium: Van Moss genieten in het gras.

Vorig artikelAmber Run – No Answers
Volgend artikelJaarlijst 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in