Morganas Illusion heeft een album uitgebracht! En daar mogen we allemaal heel erg blij mee zijn. Morganas Illusion is een drietal bestaande uit Sia Winkelmolen (zang/gitaar), Bas Hatfield (bas) en Vince Van De Poel (drums). Ondanks hun (nog steeds) jonge leeftijd, hebben ze ondertussen al genoeg ervaring opgedaan. Al sinds 2013 is dit namelijk een hecht gezelschap. Dat ze naast de muziek ook andere bekendheid hebben gekregen, is misschien wel bekend. Maar dat heeft hen waarschijnlijk alleen maar sterker gemaakt en zodoende hebben ze in de Electrosaurus Southern Sound Studio, want waarom ver zoeken als het dichtbij kan (Link = Van De Poel / DeWolff), hun eerste plaat opgenomen! Niet te lang wachten, maar gewoon snel gaan luisteren.

Dat de heren er geen gras over laten groeien is meteen wel duidelijk, ‘Cathedral Parties’ heeft een fantastisch hoog tempo en als je het gaat vergelijken met een Arctic Monkeys is het iets wat waarschijnlijk niet verkeerd valt. Op een gegeven moment ontstaat er wat relatieve rust, maar dan heb je wel nog een ‘need for speed’ na dat ijzersterke begin en warempel! Ook al zijn het maar nog een aantal seconden, ze doen het. Met wat spacey tunes en een beetje fuzz start ‘Meat Clown’. Ook het riffje wat vervolgens klinkt inclusief de basloop en strakke drums, laat je onmiddellijk meetikken. De samenzang geeft het ook flink wat meer body. Het tempo gaat vervolgens de lucht in en dat blijft tot het einde doorgaan. Bam! Een groovy begin heeft ‘Killed By Something That You Love’. Soort funk invloeden qua ritme maar ook een bepaalde rock vibe komt op je af. Als dan het refrein klinkt, is het een heel ander maar strak tempo wat de boys weten te creëren. Waar je denkt dat het nummer eindigt, komt er een heel subtiel en rustig tussenstuk. De spanningsboog staat op knappen nu en dat is het teken om dan helemaal los te gaan! Draai de plaat om en ‘Bury The Puppet’ is aan zet. Misschien in z’n totaliteit wel de ‘rustigste’ track van het geheel en ook hier kan ik een vergelijking trekken, maar wel eentje die je continue blijft triggeren. Spanning, uitspattingen op muzikaal gebied maar ook qua zang en een zeer intrigerend einde. De variatie is een absolute kracht! ‘Intergalactic Reggae’ is de afsluiter en die spreekt eigenlijk al voor zich qua titel alsmede dan de sound wat op je af komt. Heerlijk ritmisch op drums, duidelijk gitaarwerk waar je U tegen zegt. Maar dan komt er een soort van surfrock element erin, dit hadden we nog niet eerder gehoord. Relatieve rust ontstaat er om door te stoten naar een golf van psychedelica waar je binnen no time in een bepaalde trip zit. Dat het basloopje zo de plaat laat eindigen, past perfect in het geheel.

Je kunt er lang of kort over lullen maar wat is dit een heerlijke plaat geworden. Eigenlijk heel zonde dat het ‘maar’ vijf nummers zijn en dat het ‘maar’ zo’n 20 minuten duurt. De variatie die erin zit qua sound, qua ritme is erg prettig en in zijn totaliteit is en blijft het wel herkenbaar. Het is absoluut Morganas Illusion. Mede door het muzikale aspect, mede door de zang van Sia. Je merkt aan alles dat ze er plezier in hebben, dat ze al ervaring hebben ondanks hun leeftijd, dat ze willen. Ik kijk nu alweer uit naar de opvolger.
Nieuwsgierig geworden? Dat kan! Helaas staat er nog niets op streamingsdiensten, dus als je het wilt beluisteren, die je een plaat aan te schaffen! Hoe? Mail naar info@Morganas-Illusion.nl of stuur ze een berichtje op Facebook en dan komt het vast goed. Want eerlijk is eerlijk, deze plaat wil je gewoonweg hebben!

Edit; ik heb tóch iets gevonden op Soundcloud, dus krijg inspiratie en bestel die plaat!

Vorig artikelDaddy Unchained – We Are The Rats
Volgend artikelStef Classens – Just Hold Me Close

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in