Het zijn toch wel toppertjes hoor!

Ze hebben vorig jaar meegedaan aan de Popronde maar helaas waren ze destijds niet beschikbaar voor Sittard. Daar baalde ik oprecht van… Máár ik had een herkansing!
Op 4 maart speelden ze in het voorprogramma van The Grand East. Het gaat allemaal om het jonge trio MOOON komende uit het welbekende Aarle-Rixtel (Noord-Brabant red.). Zoals gezegd drietal en dan draait hier om de broertjes Tom en Gijs de Jong respectievelijk op basgitaar en drums plus Timo van Lierop op gitaar.
Ze lijken eigenlijk ontsnapt uit de jaren 60…. Geweldig! Maar daar van later meer.

Dat het niet slecht gaat met MOOON is wel duidelijk geworden. Ondertussen hebben ze een deal gesloten met Excelsior Recordings en zal er als het goed is ook nog dit jaar een album uit komen. Maar voordat het zo ver is toch nog even die track laten horen welke ze toch al een tijdje geleden hebben uitgebracht: ‘Marry You Wanna’.
Qua sound is het gewoonweg geniaal. Heerlijke blues met vleugjes surf & psychedelica erin gegooid. Heel simpel allemaal maar doe het toch maar. Het klinkt ook allemaal al oud terwijl het zelf nog echt jonkies zijn. Muzikaal lekker, solo’s erin en samenzang wat blijft hangen als een malle.
Ook live doen ze het goed. Voorprogramma’s van The Grand East maar ook vaste support bij The Black Marble Selection en uiteindelijk is het toch de muziek waar het om draait en ze weten het publiek snel in te pakken en te laten bewegen op hun aanstekelijke klanken!

Hoe dan ook een echte belofte. Zien er te gek uit, echt zoals de muziek ook klinkt als de jaren 60/70… Het album zit eraan te komen en die deal hebben ze dus al! Tijd voor lekkere muziek, tijd voor MOOON!

Vorig artikelAutomatic Sam – Arcs
Volgend artikelNachtschade – Maskerade

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in