Yeeehaaa! Moon Tapes are back!

Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met deze band uit Amsterdam. Hun eerste single was destijds ‘A Little Bit Of Paris’, een vrolijke indie track met de nodige energie, catchy geluid en hoge tempo. Des te meer verrassend was het eerste wat bassist Sjaak Thissen toen zei toen ze in Sittard kwamen spelen. Schrik niet, het wordt hard!
Vervolgens kwam er een nieuw nummer uit, ‘When She Sees Me’. Deze was toen óók weer anders… Rustig, dromerig, meeslepend. Wennen? Jazeker!

Eerlijk als ik altijd ben, luister ik nog altijd het liefst naar ‘A Little Bit Of Paris’. Maar nadat ik vorige week het berichtje zag dat de boys iets nieuws hadden was er natuurlijk vergelijkingsmateriaal!
‘Back In Love’ is de titel en heeft wederom dezelfde dromerige, lo-fi achtige, meeslepende sound zoals de single hiervoor. Tóch vind ik deze prettiger. Het heeft meer diepgang en meer energie uiteindelijk.
Op een of andere manier blijft deze hangen, wil je meer horen ervan, dat heeft mede te maken met die enorm fijne stem van Joep Meyer. Het is een oorwurmpje. Het is een duidelijk feit dat de new wave wel nieuwe invloeden krijgt en dat het nog steeds leeft!

Ben benieuwd wat de heren nog meer in petto hebben! Een mix tussen deze track en hun eerste single zou ik helemaal te gek vinden. Heerlijk!
Can’t Wait!

Vorig artikelCirca Waves – Wake Up
Volgend artikelSteden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in