De 24e editie van Mama’s Pride staat weer voor de deur en traditiegetrouw zal CamielMusic ook weer ervoor zorgen dat er genoeg aandacht wordt besteedt aan dit gratis toegankelijke festival in het Burgemeester Damenpark te Geleen. Een geweldig mix van heel veel verschillende genres kunnen we verwachten en ook voor ieder wat wils. Grote talenten en ook nog behoorlijk wat namen die ook al op de site van CamielMusic hebben gestaan!
Check het allemaal hieronder en zorg dat je erbij bent op 12 & 13 mei!!!

Zaterdag 12 mei:

 • Power To The Pipo: 19.00 – 19.30 uur.
  Beetje terug naar de roots kun je wel stellen. 2 van de 4 leden van Power To The Pipo komen uit Limburg. Daarbij releasen ze hun debuutalbum ‘Leipe Shit’ officieel een paar dagen later in Amsterdam, de Melkweg. Dus dit zal een warming up zijn. Alhoewel… Met hun enorme energieke sound, vol funk en jazz maar ook humor (wie noemt een track nou ‘Loempia’?) zullen ze vanaf de kiosk het park laten swingen, dansen en dus laten lachen. Dat is Power To The Pipo hoort te zijn!
  Power to the Pipo – Loempia.
 • Blackwave.: 20.00 – 20.40 uur.
  Als je dit hoort denk je niet aan België. Het is gewoon typisch Amerikaans. Jaren 90 hiphop. Geweldig met samples en heerlijke beats en flow. Dit duo, Willem Ardui en Jay Walker, werken pas sinds 2015 samen maar dat is een shot in de roos! Verschillende achtergronden (Willem studeerde conservatorium viool en jazz) maar wel een gezamenlijke passie: Amerikaanse geschiedenis verwerken in ijzersterke en energieke tracks. Dit zal voor velen een hele grote verassing worden!
  blackwave. – BIG Dreams.
 • Baloji: 21.10 – 22.00 uur.
  Deze Belg met Congolese roots heeft een heel muzikaal leven al achter de rug. In een eerder stadium was hij namelijk de MC bij een hiphop collectief maar in 2006 ging hij verder als Baloji. Tot nu toe heeft hij niet stil gezeten want hij heeft 4 albums uitgebracht. Het is ook een alleskunner: muzikant, schrijver, producent en ook nog soms model. Qua muziekstijl kunnen we heel wat verscheidenheid verwachten: hiphop, r&b, funk en afrobeat. Oftewel; enorm dansbaar!
  Baloji – Spoiler.
 • Jeangu Macrooy: 22.30 – 23.30 uur.
  Jeangu Macrooy komt uit Parimaribo en brak 2 jaar geleden keihard door. Dat kwam onder meer door het nummer ‘Gold’ maar ook omdat hij een geweldige reeks neerzette tijdens de Popronde. Daarbij wordt hij ondersteund door Perquisite. Chapeau! Hij ademt muziek. Met Pasen hebben we hem zien shinen als Judas tijdens de Passion, ook daar heeft hij veel nieuwe fans erbij gekregen. Geweldige soulvolle stem en vleugjes popmuziek. Genieten. Kippenvel. Machtig.
  Jeangu Macrooy – Gold.
 • Gestapo Knallmuzik: 23.45 – 00.45 uur.
  Tja… Als je de naam checkt denk je.. HEH? Maar als je dan gaat luisteren denk je helemáál HEH? Als het dan even geland is, dan moet je erom lachen en weet je op voorhand al dat dit natuurlijk 1 groot feest gaat worden. Trouwens, dit zijn Belgen. En dan zingen/praten in het steenkool Duits. Prachtig die humor en die onzin. Maar een feestje kunnen ze bouwen. Stonden niet voor niets op Pukkelpop! Zeker geen raar idee om dit trio als afsluiter te zetten van de zaterdag. LOSGEHEN!
  Gestapo Knallmuzik – Angela Merkel.

Zondag 13 mei:

 • Barn & Belle: 13.30 – 14.00 uur.
  De winnaars van het jaarlijkse Podiumvrees! Barn & Belle bestaat uit Jesse Deledda en Lea Lomans. Deze twee hebben een voorliefde voor Americana & Roots muziek maar dan ook VOL met muzikale elementen. Veel instrumenten worden gebruikt en klinken allemaal super. De eerste voorronde was tevens ook het eerste optreden van de 2 samen. 1 ding is wel 100% zeker, deze sound past perfect bij Mama’s Pride. Lekker zonnetje, eerste biertje en Barn & Belle.
  Barn & Belle – Waiting On A Train.
 • Walden: 13.50 – 14.20 uur.
  Ja… Openers van Pinkpop staan ook op het voormalige Pinkpop terrein! Mees, Cees, Jef & Pelle weten hun enorm energieke, harde sound ook soms te switchen naar iets puurs, iets melancholisch. Ook al was de Nu of Nooit finale een bevalling, het is terecht dat ze nu op veel meer plekken komen te spelen. Plus ook nog geselecteerd voor de Popronde! Meters maken en ervoor zorgen dat Nederland enorm gaat genieten van het unieke geluid van Walden.
  Walden – Artefacts.
 • Iguana Death Cult: 14.50 – 15.30 uur.
  Ondertussen weet ik nog steeds niet in welk hokje ik Iguana Death Cult moet stoppen. Het is punk, psychedelica, garage & rock. Zoveel en ook tegelijkertijd ook zo goed! Maaaaaar in ieder geval is het wel zo dat als je houdt van bands zoals Ty Segall, Thee Oh Sees of King Gizzard and the Lizard Wizard dat je goed zit bij deze Rotterdammers. Het is ook niet voor niets dat je eigenlijk nooit slechte reviews leest over dit viertal. Hartstikke sterk! Dus verwacht flink wat power!
  Iguana Death Cult – Femme Fatale.
 • Dawn Brothers: 16.00 – 16.45 uur.
  Zielsgelukkig word ik hier van als ik dit hoor. Zo, dat was mijn persoonlijke mening. Maar deze vier gasten maken muziek waarvan je gaat dansen, grooven, genieten. Muzikaliteit pur sang. Denk aan de jaren ’70 en dan een goede dosis americana, southern soul, rock… Dat zijn de elementen waar ze op bouwen mét ook nog altijd een samenzang en energie wat erbij hoort. Het kan gewoon niet anders dat je verliefd wordt op The Dawn Brothers. Weer even persoonlijk: ik sta vooraan.
  Dawn Brothers – Holy Water.
 • Anbu Gang: 17.15 – 18.00 uur.
  Traditiegetrouw staat er altijd hiphop op de kiosk tijdens Mama’s Pride. Ga maar een terug in de tijd: Kraantje Pappie, Sevn Alias, Ronnie Flex en nu dan Anbu Gang. Daarbij komen ze ‘gewoon’ uit Limburg, Venlo om precies te zijn. 2 gasten, Jiri11 en Mennoboomin, die ondertussen heel hard timmeren om misschien wel de grootste hiphop acts te worden van Nederland. Als je al miljoenen plays krijgt op Spotify en YouTube weet je dat je goed op weg bent.
  ANBU – Barkie Op Zak.
 • Témé Tan: 18.15 – 19.00 uur.
  Er staat niet één act met Congolese roots op het podium maar 2! Naast Baloji heeft ook Témé Tan Congo in zijn hart. Als kleine jongen naar België verhuisd en begon meteen met muziek maken. Hij doet alles zelf als hij op het podium staat, echt een multi-talent! Mix van; elektronische en Afrikaanse invloeden maar ook soul, hiphop en Latijnse vibes komen op ons af. Ook al versta je er wellicht niet heel erg veel van, het is wel muziek waar je op kunt dansen. Wat past daar bij? ZON!
  Témé Tan – La Ciel.
 • EUT: 19.30 – 20.15 uur.
  Als er 1 band is wat stappen heeft gezet het afgelopen jaar is het EUT wel. Dit vijftal heeft tijdens de Popronde de lat zó ontzettend hoog gelegd.. Geweldig! Een mix van enorme pop, indie invloeden maar het kan ook rocken als het moet. Megan, Emiel, Sergio, Jim en Tessa voelen elkaar feilloos aan en hebben ook altijd wel zichtbaar plezier in het optreden. Dát is, samen met hele toffe nummers, wel heel belangrijk in de muziekwereld. En dát gaan ze zeker laten horen!
  EUT – Supplies.
 • Yungblud: 20.45 – 21.45 uur.
  Poeh… Het is maar te hopen dat ná het optreden van Yungblud de kiosk nog recht staat… Want wát een ontzettende energie heeft deze jonge gast zeg! Deze Brit, zijn echte naam is Dominic Harrison, groeit als een malle en krijgt ook enorm veel lof toegestoken. Het is een klein vaatje buskruit wat ontploft. Ijzersterke britpop/rock wat tegelijkertijd ook rete catchy is. Als je hem ziet/hoort spelen is er geen enkele twijfel dat je dit gaat onthouden. Stuiter niet weg!!
  YUNGBLUD – I Love You, Will You Marry Me.
Vorig artikelROOOOOOOK
Volgend artikelJonathan Jeremiah – Good Day

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in