Geweldenaar!

Als iemand een veel grote bekendheid dient te krijgen is het Mitch Rivers wel! Deze geweldige zanger met veel gevoel voor americana, folk en natuurlijk soul heeft bij menig liefhebber al gescoord maar groeit gelukkig nu meer en meer. Ook werd hij met zijn vorige track regelmatig gedraaid op Radio2, wat natuurlijk een enorme boost geeft. Ondertussen kunnen we weer een nieuw nummer aan zijn toekomstige album voegen en zoals velen, kan ik ook eigenlijk niet langer wachten. Overigens gaat dat album ‘Restless Soul, Heartless City‘ heten. Zijn EP wat hij heeft uitgebracht in 2016 is echt helemaal grijs gedraaid dus het wordt ook tijd voor een nieuw speeltje 😉

Maar nu dus eerst ‘Reconsider Me’, de opvolger van ‘Easy Way Out’. Mocht je Mitch al langer volgen dan is het best mogelijk dat dit nummer je bekend voor komt. Maar is dat een probleem? No way! Hij was nog niet vastgelegd, dus is het alleen maar fijn dat het nu wél zo is. Het heeft uiteraard dat ultieme chille en relaxte geluid zoals we gewend zijn van Mitch met de prachtige kopstem wat hij kan opzetten. Toch heeft het ook weer een rauwe kant, beetje rock invloeden en een extreem fijn tussen gedeelte waar ook iedereen aan moet deelnemen: meezingen en klappen alsof je leven ervan af hangt! Verslavend is het gewoonweg. Natuurlijk eindigt het weer met pure rust en puurheid. Wat wil je nog meer?

Even toch nog uitleg over de track:
Reconsider Me gaat over een relatiebreuk, waarbij de vrouw maar niet kan accepteren dat de liefde over is. Ze blijft hangen in het verleden waardoor de hoofdpersoon haar elke keer tot ergernis moet vertellen dat de relatie klaar is. Wellicht heeft dat ook wel te maken gehad met iets wat Mitch in zijn eigen leven niet kon loslaten en een bepaalde vorm van vrijheid waarin hij zichzelf belemmerde. Hij bleef zich maar vastklampen aan een herinnering of een perfecte illusie die hij zelf gecreëerd heeft.

Begin de week ermee, eindig ‘m en vergeet Mitch tussendoor ook niet!

https://www.youtube.com/watch?v=G43CxFDwRUA

Vorig artikelJonathan Jeremiah – Mountain
Volgend artikelSon Mieux – Everyday

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in