Gedaanteverwisseling

Het was stilletjes rondom Mitch Rivers de afgelopen jaren.. Nadat hij in 2018 nog zijn debuutalbum ‘Restless Soul, Heartless City’ uitbracht, werd het een periode van rust en een zoektocht naar wat hij nog écht wilde. Meermaals kwam wel iets op de socials voorbij, experimenteel en zoekende naar een bepaalde sound waar hij gelukkig van zou worden. Het was natuurlijk in den beginne Joe Madman and the Sidewalkers, bluesrock & psychedelica om vervolgens onder zijn eigen naam meer naar de soul en americana te sturen met nog steeds soms wel dat rauwe randje. Maar het is nu dan tijd om kennis te maken met de sound waar hij diep van binnen toch het fijnst bij voelt.

Vanaf het eerste moment ademt het een bepaalde rust uit, ‘Down The River’ ademt volledig soul maar dat in combinatie met een gospel sound. Gemoedelijk, easy going en dat dan ook nog met die pure, heldere stem van Mitch erbij. Vertellend, meedeinend. Je hoort en voelt gewoonweg dat hij hier zijn ziel en zaligheid in heeft kunnen stoppen. Het muzikale aspect is van belang hierin, de componenten kloppen helemaal. Ook het stukje richting het eind, waar Mitch een korte voordracht doet als bedankje. Het maakt het echt af. Om toch nog even het verhaal erachter te laten weten, Mitch zelf:
This song is about finding your true identity within Love. Gaining courage and strength to stand for what u believe in. Searching for a way out of this battlefield, and discovering that the only way out is in. The river symbolises the heart, where true happiness & peace lay dormant. Nothing outside of ourselves can ever add to the wholeness within. Love is the only truth.
Trust your heart, not your intellect.. Don’t try to understand your Self, just bé your Self. Love your Self to understand your Self.

Vorig artikelBARTH. – on a sunday
Volgend artikelPortland – Sensational

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in