Wennen? Dat kan!

Nadat ik een tijdje terug een nieuw nummer van Mister And Mississippi op CamielMusic had gezet was het toch even denken… Is dit wel echt die band welke nummers zoals ‘Northern Sky’ en ‘Meet Me At The Lighthouse’ heeft uitgebracht? Het antwoord was destijds ja en dat blijft ja.

‘HAL9000’ was de eerste single en ondertussen is ‘Wolfpack’ de derde. Alle tracks zullen ook op het album ‘Mirage’ komen te staan. Het album werd opgenomen in hun hometown en place to be Kytopia.
Zoals gezegd er is zeer zeker wat veranderd. Van mooie meeslepende indiefolk is de sound vervangen voor een stevigere sound van synthesizers, bas en drums en ook enerverende gitaarmelodieën. Tegelijkertijd is het ook lekker dromerig. Zo’n mix is in deze tijd wel vaker te horen maar vergeet dan niet die fijne stem van Maxime, zonder meer een extraatje hoor!
Ondertussen heb ik wel kunnen wennen aan die nieuwe sound. Natuurlijk is die oude sound wel meer bekend bij  Mister And Mississippi maar Maxime Barlag, Samgar Jacobs, Danny van Tiggele en Tom Broshuis hebben dit niet voor niets gedaan. Eigenlijk moesten ze zichzelf weer een beetje opnieuw uitvinden en dat is toch wel gelukt. Door dat nieuwe geluid is er een nieuwe energie door de band heen gegaan en dat geeft wel meer power. Letterlijk en figuurlijk!

Zoals gezegd gaat het album ‘Mirage’ heten en zal op 7 april uitkomen. De releaseshow staat gepland op 6 april en deze is in Tivoli de Helling in Utrecht.

Vorig artikelAeroplane & Purple Disco Machine Feat Aloe Blacc – Counting On Me
Volgend artikelThe Wanderer – Silence (part 1)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in