Poeh… Goeie dit!

Ik zal met de deur in huis vallen. Tim Vanhamel kende ik maar van 1 ‘project’: Magnus. Maar ik ben erachter gekomen dat deze man veel, heel erg veel, meer heeft gedaan dan alleen Magnus.
Dat vertel ik later maar nu kan ik alleen even zeggen dat hij dus terug komt met een nieuwe track die werkelijk super is. En dat na 12 jaar!

Na 12 twaalf jaar ‘pauze’ keert Tim Vanhamel dus terug met de single ‘I’m Not Who You Think You Are’. Maar vantevoren heeft hij ook al veel meer gedaan. Hij speelde gitaar bij Evil Superstars en ook bij de welbekende Belgische indie-rockband dEUS. In 2001 bracht hij zijn eerste album uit en twee wereldbands zagen er veel in: Queens Of The Stone Age en Muse. Hij speelde daardoor ook in het voorprogramma van beide bandjes….
Voor het tweede album nam Josh Homme de productie op zich. Later in 2008 zorgde hij daar overigens weer zelf voor. Vervolgens heeft Tim nog wat andere projecten gedaan waaronder het project waar ik hem van ken; Magnus. Samen dus ook wederom met Tom Barman (dEUS).

Nu is het gewoon tijd voor de muziek. Op 19 mei zal zijn nieuwe album getiteld ‘Sciencing’ uitkomen. Dit zal op Unday Records zijn, welke ook garant staan voor oa Flying Horseman, Trixie Whitley en talent Tamino.
Deze track zit vol passie, dat voel je elke seconde. Je kan het smerig noemen, lekker groovy en een flinke edge. Het is verslavend…
Volgens Vanhamel zelf is deze track in amper 1 take gemaakt, getuige van klasse. Daarbij was het ook een van de eerste nummers welke hij voor dit nieuwe album heeft gemaakt. Dit gebeurde overigens niet in België, er is een uitstapje gemaakt naar Costa Rica, Santa Teresa. Lekkere omstandigheden dus.

Tijd voor die sound, voor die comeback, voor Tim Vanhamel.

Vorig artikelEqual Idiots – Put My Head In The Ground
Volgend artikelRilan & The Bombardiers – Supernatural

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in