Miike SnowOpeens zag ik de naam Miike Snow voorbij komen. Er ging wel degelijk een belletje rinkelen maar wist even niet bij welk nummer. Achteraf is het natuurlijk een OJA!
Om jullie niet teveel te laten gissen: Mikke Snow is bekend van het nummer ‘Paddling Out’. Het is sowieso een te gekke track maar misschien valt er niet meteen een kwartje. Hoor je ‘m dan issie gevallen. Misschien, voor de gamers, hij zat in FIFA ’13.

Anyway. Miike Snow is een Zweedse formatie bestaande uit drie personen: Christian Karlsson, Pontus Winnberg en ook Andrew Wyatt. In eerste instantie werkten Christian en Pontus als producer en schrijver. Denk aan Madonna, Kylie Minogue, Kelis en Britney Spears. Toen ze aan bezig waren met het album van mevrouw Spears kwam de Amerikaanse schrijver Andrew in beeld.
Waar Miike Snow heel wat tracks heeft geremixed is het ook vice versa zo. Heel wat bekende namen hebben nummer gebruikt om een eigen draai eraan te geven. Maar het gaat uiteindelijk om hun eigen muziek.

Het nieuwe nummer heeft nog steeds die bepaalde sound die je doet denken aan dit trio. Het is indie, het is pop, het is electronica en het is alternative. Van alles een beetje en dat alles samen maakt het Miike Snow. Misschien moet je ‘My Trigger’ vaker horen maar och, waarschijnlijk is dat geen enkel probleem!!

Vorig artikelJamiroquai – Virtual Insanity
Volgend artikelHighly Suspect – Bloodfeather

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in