Wie hebben we daar?

Hopelijk kennen veel mensen MGMT nog. Als het niet zo is, dan zijn ze écht te lang stil geweest. Hoe dan ook, het is ook inderdaad lang geleden dat Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser iets nieuws hebben gedeeld met de wereld. Als je JA hebt gezegd bij het kennen van MGMT dan is het waarschijnlijk door hun hits ‘Kids’ en ‘Time To Pretend’ die op het album’Oracular Spectacular’ stonden. Naderhand hebben ze hun sound toch wel ietwat veranderd wat minder aansloeg. Maar, dat gezegd hebbende, hebben de heren zelf ook gezegd dat ze het niet per se meer doen voor een grote hit.

‘Little Dark Age’ is absoluut niet slecht en het lijkt toch wel een klein beetje op het (oude) werk van MGMT. Nadat ze in eerste instantie de fans/liefhebbers/geïnteresseerden hebben lekker gemaakt met wat teasers mag iedereen dit volledig beluisteren! Het begint lekker donker, fijne synths en natuurlijk de herkenbare stem die je hoort. Richting het refrein gaat het tempo ietwat omhoog en komt er ook meer ritmisch geluid bij. Je merkt dat er meer in het vat zit en naarmate dat de track vordert en richting het einde loopt wordt het nog meer zweverig en ook wel meer typisch MGMT waardoor je alleen maar bent aan het denken: wat komt nog meer?
Ok, het is zeer zeker geen nieuwe ‘Kids’ maar ik denk dat heel erg veel mensen wel enthousiast zijn geworden van dit nieuwe werk. Ik wel in ieder geval!

Enjoy!

Vorig artikelDeclan McKenna – Why Do You Feel So Down?
Volgend artikelBloYaTop – Catch Me If You Can

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in