Anders…

We gaan eens naar Griekenland voor nieuwe invloeden. Gaan jullie mee? Ondertussen weten vele promotors mij te vinden, zelfs dus mensen uit het Griekse land. Dus laten we eens kennis maken met de band Mechanimal. Het is eigenlijk een duo wat zich live wel voor doet als een band. Dit duo bestaat uit Giannis Papaioanou & Freddie Faulkenberry, mogen jullie raden wie de ‘echte’ Griek is. Giannis is een oud gediende, met veel respect uiteraard. Hij heeft de new wave daar op de kaart gezet en gaat nu met de Amerikaan Freddie Faulkenberry verder met nieuwe impulsen.

Zie het als een soort van new wave, punk en elektronische invloeden. Doordat er hele onverwachte geluiden op je af komen, is het best wel experimenteel te noemen. Ook de zang (of moeten we spraak zeggen?) van Freddie is anders dan wat de meeste zangers zouden laten horen. Misschien niet het beste maar in deze context past het allemaal perfect in elkaar! Denk een beetje aan Lou Reed meets Nick Cave? Zoals new wave ook vaak is, het is meeslepend. Met deze mix van postpunk maakt het ook wat extra intens. Op een of andere manier blijft het ook zéér interessant om naar te luisteren en is het geen moment saai of voorspelbaar. Dit is overigens een opmaat naar het album ‘Crux’ wat de mannen hebben uitgebracht op het label van Inner Ear Records.
Het verhaal van Giannis moet ook wel even worden geciteerd: “Stolen Flesh” is dedicated to the loving memory of a dear friend we lost. It’s about how it feels when you lose a dear person: all the love unveils in its magnitude in a very painful procedure. But we remain here to keep this love and all memories alive by beautifying every little crack and detail in our everyday life.”

Get ready!

Vorig artikelDonna Blue – Billy
Volgend artikelSloper – I Wanna Know

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in