Ik dacht vroeger dat dit een band was uit Finland…

Maar Maximo Park is eigenlijk ‘gewoon’ een Britse band uit Newcastle, te Groot-Brittannië. Het is een vijftal bestaande uit: zanger Paul Smith, gitarist Duncan Lloyd, bassist Paul Rafferty (op tour) en vroeger Archis Tiku, toetsenist Lukas Wooller en drummer Tom English. Ondanks dat ze al vanaf 2001 bestaan kwam in 2005 hun echte doorbraak. Dit had te maken met het album ‘A Certain Trigger’. Maar bij het grote publiek was ‘Our Velocity’ toch wel dé track en daarom ook dé kennismaking met Maximo Park! Deze stond op het tweede album ‘Our Earthly Pleasures’. Beide albums waren trouwens genomineerd voor een Mercury Award!
Tevens, de bandnaam kan op twee manieren worden geschreven. Hoe ik het ondertussen al twee keer heb genoteerd maar ook Maxïmo Park.

Vervolgens hebben de heren nog drie albums uitgebracht en ook een ander intens moment gehad: bassist en ook mede opricht van de band Archis Tiku maakte in 2014 bekend uit de band te stappen nadat hij al in 2012 had aangegeven niet meer te willen touren. Dus is voor die plek Paul Rafferty in de plaats gekomen.

Ondertussen staat album 6 op de planning om op 27 april van dit jaar uit te brengen! Heel tof. Eigenlijk ben ik maar sinds kort in aanraking gekomen met deze band. Het is een mix van indie, rock en ook zeker wel postpunk. In de beginjaren was Maxïmo Park samen met Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs wel dé pioniers en de toppers in de scene. Ze haalden, en dat hoor je zeker, de inspiratie uit bands zoals The Cure en The Smiths.
Maar nu dus die nieuwe track! Naar het schijnt staat deze titeltrack net als de rest van het album voor menselijkheid en bedachtzaamheid. Risk To Exist…. Hoe logisch ook.

Tijd voor muziek, tijd voor de heren uit Newcastle!

Vorig artikelChance The Rapper feat. Knox Fortune – All Night
Volgend artikelJohn Mayer – Moving On and Getting Over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in