Verfijnd!

Afgelopen vrijdag (1 december red.) bracht de Nederlands/Letse band Matt Winson een nieuwe track uit via V27 Tapes. Dus een live video welke is opgenomen in The Moon Music Studios. Maar ik hoor jullie nu al denken; Nederlands/Lets? Ja, dit viertal bestaat uit Matthijs Steur, Pieter van Winsen, Thomas van Winsen & Magnuss Baugis. Juist, die laatste is niet bepaald Nederlands. Magnuss is als trompettist erbij gekomen.
Op muzikaal vlak moet je denk aan hele eigenzinnige maar tegelijkertijd ook wel catchy liedjes in een folky stijl. Dat komt dus door die trompet maar ook mandoline en banjo. Uiteindelijk kun je het wel vergelijken met Patrock Watson, Bon Iver en ook Fleetfoxes.

In het begin van dit jaar bracht Matt Winson hun debuutalbum uit ‘Woodfalls’. Dit was in navolging van een EP ‘Glowing Eyes’. Deze track ‘Medea’ begint met een fijne piano deuntje en natuurlijk de stem van Matthijs daarna wordt dit aangevuld met een duidelijke banjo en drums. Wat opvalt is dat er steeds wel een weg is naar het refrein, dit is ook wel het hoogtepunt steeds. Verfrissend, verfijnd. De trompet van Magnuss is sterk en geeft wel iets extra’s. Dit is folk muziek die wel een weg weet te vinden in deze periode: koud maar verwarmend door muziek. Matt Winson doet dat goed!

Tijd voor warme klanken!

Vorig artikelFFOOSS – Take Off Your Skin
Volgend artikelZwart Licht – De Terugkeer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in