Poh ja!

Ik denk dat niet iedereen weet wie Massive Attack is maar ik denk wel dat men de nummers kent als men ze hoort. Dat geldt onder andere voor tracks zoals ‘Teardrop’ en ‘Risingson’ maar misschien nog wel het meest voor mijn Classic. Massive Attack is een Britse band komende uit Bristol. Vooral de jaren 90 waren succesvol voor dit gezelschap bestaande uit leden van de vroegere hiphop groep The Wild Bunch. Hun inspiratie is dus duidelijk, hiphop maar dan met zeer veel variatie. Triphop dus. Daarnaast hoor je ook wel wat experimentele rock en uiteraard veel elektronica. Eigenlijk is deze samenstelling maar voor zo’n 7/8 jaar actief, daarna ontstaat er wat onvrede en zijn de absolute successen ook wel voorbij. Hits zijn gescoord en worden klassiekers. Tot op de dag van vandaag bestaat Massive Attack nog uit Robert Del Naja (3D) & Grant Marchall (Daddy G), de grondleggers. Maar eigenlijk gebeurd er maar nog weinig…

‘Unfinished Sympathy’ staat op het debuutalbum van Massive Attack, ‘Blue Lines’. Het is uiteraard niet alleen dit gezelschap want er is een damesstem te horen, dat is Shara Nelson. Deze track is tevens het grootste succes geweest voor de band. In Nederland is ie zelfs op #1 terecht gekomen in de TOP40 en in hun eigen thuisland op #13.
Niet alleen qua sound was het allemaal vernieuwend. Ook het maken van hun clip was een nieuw iets in de muziekwereld. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een soort van vertragingstechniek terwijl zangeres Shara gewoon op de stoep loopt. One shot taken is ie ook.

Dus… Even een goede flashback krijgen of anders kennis maken!

Vorig artikelCrazy Cult Roadshow – Crazy Cult Roadshow
Volgend artikelEtan Huijs – Little Bird

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in