True one!

Het ondertussen al bijna een maand geleden dat de TOP2000 is geweest. Daar komen altijd heel wat klassiekers voorbij. Klassiekers die soms het verdienen om hoger te staan dan dat ze daadwerkelijk staan. Dat vind ik dus ook van deze klassieker: Mark & Clark Band met Worn Down Piano. In deze editie stond dit nummer op de 275e plek terwijl hun hoogste positie ooit 59 was! Groot verschil.
Het is in ieder geval geschreven door de broers Mark en Clark Seymour in 1977 en achteraf gezien is dit hun enige grote succes en ook eigenlijk alleen maar in Nederland. Ook doet Paul Shaffer mee op dit nummer en hij is tegenwoordig de bandleider in het populaire programma van David Letterman, ‘The Late Show’.

Eigenlijk is qua onderwerp niet heel spannend. Het gaat over een versleten piano die geveild moet worden; niemand wil dat instrument echter kopen. Dat verandert als een eveneens versleten uitziende pianist de piano bespeelt. De prijs stijgt en stijgt en de laatste bieder wil het instrument nog eenmaal horen. De pianist wil de piano zelf kopen, maar heeft daar geen geld voor, enkel een fles wijn. Alle bieders besluiten dat hij de piano dan moet krijgen. De pianist is dan echter weer verdwenen en de piano blijft achter voor een volgende veiling.
Maar aan de andere kant is juist het muzikale arrangement heel erg tof. De piano voert de boventoon en het is allemaal lekker opzwepend, bombastisch en redelijk klassiek. Ik kan er enorm van genieten en het is ook helemaal geen seconde saai!

Omdat het kan, omdat het moest, omdat het gewoonweg een super nummer is!

Vorig artikelKomodo – Bengali Crown
Volgend artikelHandsome Poets – Make It Better

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in