Plankgas!

Om maar eerst even te beginnen met hun eigen tekstje:
SMEEEEEEEEEDEEEEEEEE
De Smedestraat, de straat waar we maar al te graag heen gingen na alle Popronde Nederland shows. Om toch nog even een kleintje te doen in Du Theatre of uit onze plaat te gaan in de Stiels Livemuziekcafe Haarlem…

Mantra is dus een band uit Haarlem wat eigenlijk sinds dat ze hebben meegedaan aan de Popronde vorig jaar echt hele grote stappen heeft gezet. Het viertal, bestaande uit Lars ter Wolbeek, Luc Debuyser, Joost Bausch & Joar de Baat, heeft tevens een EP op de markt gebracht en deze wordt zeer zeker meer dan geregeld in de CamielMusic voiture gedraaid. De kans om dan met je snelheid flink omhoog te gaan, is zéér groot maar dat neem je dan maar voor lief. Qua sound is het een flinke dosis rock en garage maar verwacht zeker ook enkele grunge invloeden. Nee, rustig een kopje koffie te drinken is lastig!

Maar ze hebben dus nu een nieuwe track. Mooi! Lekker hoog tempo, eigenlijk wel altijd bij deze toppers. Ritmisch zit het strak in elkaar en is het ook moeilijk om stil te staan. Drums hoor je de hele tijd, het gitaar riedeltje vind ik fantastisch en de opbouw is werkelijk geniaal. Van het ontzettende tempo, naar relatieve rust en dan weer keihard eindigen. Wie zegt dat nummers soms ontzettend lang moeten duren? Binnen de drie minuten kan ook gewoon!
Of er nu meer in het vat zit, durf ik zeer zeker niet te zeggen maar het is in ieder geval weer een hele fijne opmaat naar wat nieuws.

Enjoy, krijg energie en geef gas!

Vorig artikelTen Years Today – Ten Years Today
Volgend artikelMumford & Sons – Guiding Light

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in