En gewoon om de hoek

Soms kom je echt per toeval muziek tegen. Ofja, hoor je het. Dat is helemaal het geval met MANTIS. MANTIS is een band komende uit Maaseik. Als ik hard een steen zou gooien, zou ie in Maaseik terecht komen. Zo dichtbij is het. Maar dat is gewoon een puur leuk weetje. Uiteindelijk draait alles om de muziek. Maar de vaste volgers van CamielMusic weten eigenlijk al dat er geen slechte muziek op de site wordt geplaatst dusja….
MANTIS is dus een Belgische groep en ze houden denkelijk van de letter M. Hun bandnaam begint zo, deze track begint ermee ‘MIASMA’ en het album heeft de titel ‘MAGNOLIA’ gekregen. Deze wordt overigens 8 maart gereleased in Tilburg maar een dag later staan ze ‘gewoon’ in de Muziekodroom te Hasselt.

Deze vierkoppige band bestaat uit Ruben Vandael, Thomas Francot, Jurgen Martens & Filip Tyskens. Qua muziekstijl kun je ze het beste plaatsen in het ‘hoekje’ alternative/post/noise- rock. Deze track ‘MIASMA’ kun je dus volledig in hetzelfde rijtje scharen alhoewel het redelijk rustig begint. Vervolgens komt er meer volume en stuwt men alles tot grote hoogte en is het niet makkelijk om te stoppen. Je zit er helemaal in en dat komt volledig door die geweldige samenwerking van de vier heren. Tevens een heerlijke afwisseling tussen het ‘raggen’ en ‘ritmisch werken’. Concluderend: dit is echt bombastisch, energiek en passioneel. Heerlijk om zo even alles eruit te gooien!

Nogmaals: gewoon om de hoek! Check MANTIS!

Vorig artikelFungo Bat – Automobile
Volgend artikelDossier Dutchies Januari 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in