Mooi!

Voor mij volledig onbekend, misschien geldt dit wel voor meer personen. Maar maak er dan maar eens kennis mee. Perfect ook voor deze sombere dagen, zeker ’s avonds. Lekker voor de open haard of op de bank onder een dekentje. Het gaat om Manchester Orchestra. Het is natuurlijk een band wat niet uit Manchester komt, lekker op het verkeerde been zetten en het is ook geen groot orkest. Het is een vier koppige band komende uit de Verenigde Staten, uit Atlanta om precies te zijn. Maar ze hebben zich uiteraard niet voor niets zo genoemd. Ze hebben de band vernoemd naar Manchester omdat ze er zelf graag kwamen en de stad heeft een rijke historie aan grote, bekende bands. Denk aan Joy Division, The Smiths en ook Oasis.

De band bestaat dus uit vier leden: Andy Hull, Robert McDowell, Tim Very en Andy Prince. De eerste twee genoemden hebben in feite de band opgericht. Het gaat dus ook om de zanger/gitarist en leadgitarist. Later zijn vervolgens (na het opstappen van anderen) drummer Tim en bassist Andy erbij gekomen. In 2004 is het avontuur al begonnen zonder dat er veel gebeurde. Ondertussen hebben ze al vijf albums uitgebracht waarvan het laatste wapenfeit stamt uit 28 juli van dit jaar: ‘A Black Mile to the Surface’.
Nu vragen jullie je natuurlijk af wat voor een muziek dit is, logisch ook. Toen ik het voor het eerst hoorde deed het me denken aan Stereophonics en ook Bear’s Den. Het is heel mooie alternative rock, het heeft indie invloeden maar ook zeer zeker wat folk in zich. Als je deze track hoort, ‘The Alien’, weet je eigenlijk al binnen een minuut dat het goed zit. Het is mooi, het is meeslepend en het is gewoon heel erg goed!

Laat je nu maar weer eens verrassen!

Vorig artikelJermain Bridgewater – Take Me To The Bridge
Volgend artikelRoyal Blood – How Did We Get So Dark?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in