Na eerst een verplichte annulering vanwege The Bug en een jaartje later tóch nog de naam vestigen door een intieme zit-editie te organiseren, is Mama’s Pride dan toch na twee jaar terug in de volle glorie. Zoals iedere editie is het een mix van wat bekendere (en soms oudere) namen maar vooral gaat het om toffe opkomende acts waarvan je later kunt zeggen: die heb ik gezien in het Burgemeester Damenpark! Denk eens aan Yungblud, Tamino, My Baby of Kraantje Pappie… Héél kleine greep maar het zegt genoeg. Volgende week zaterdag en zondag mogen we weer, 7 & 8 mei. Laten we de namen eens doorlopen.

7 MEI:
De opener van het festival is Ar-Jane, een thuiswedstrijd en ze mag op herhaling. Afgelopen editie mocht de winnares van Frontstage ook al haar kunsten vertonen. Melancholisch, oprechte emoties en grootse dromen. Daar tegenover komt dan vervolgens de WW Band de kiosk op. Hebben ze nog een introductie nodig? Afscheid? Alweer? Hoe dan ook, de werkloosheidsuitkering band maakt er een feest van: gegarandeerd. Dan een oud Pinkpop ganger! The Godfathers uit het VK met ook veel ervaring. Al sinds de jaren ’80 furore gemaakt en deinsden nergens voor terug. Mix van postpunk en rock waar het tegen schenen schoppen goed zal doen. Gruppo Sportivo is ontstaan in de jaren ’70, ontzettend veel naam gemaakt en je gaat vast en zeker ergens OJA zeggen als je de tracks hoort. Mix van energieke pop meets new wave. Het past enorm in de programmering van Mama’s Pride!

Als de sfeer er goed in zit, dan is het het ideale moment om kennis te maken met Kuzko. Ze deden mee aan de Popronde afgelopen najaar en scoorden zelfs de Lentehit op 3FM. Het is ook niet zomaar even wat muziek, het podium gaat een waar spektakel worden waar je je ogen uitkijkt en precies weet waar ze het over hebben. Soms mag je wel een persoonlijke favoriet aanstippen… Here we go! Thijs Boontjes is een held! Nederlandstalige rock ’n roll maar meermaals met een ontzettend grote glimlach. Tekstueel ijzersterk, altijd in voor een feestje en veel dynamiek in de show. Is het al zo ver?

Een artieste met internationale klasse, dat is simpelweg de beste beschrijving voor Karsu. Deze jongedame met Turkse roots heeft wellicht haar échte doorbraak in Nederland te danken aan Beste Zangers maar in Turkije kon ze allang niet meer zo over straat. Daarbij is ze een duizendpoot op muzikaal gebied. Dit wordt een: hier-was-ik-bij-show! De afsluiter van de zaterdagavond is Hard2Get en de vijf heren onder leiding van frontman Stan Smeets zullen een show droppen vol covers in hun eigen jasje. Gewoon een feestje bouwen want het mag, nee het moet weer!

8 MEI:
Dag twee van Mama’s Pride is daar en nu gaan Maxime x Glyn op herhaling want zij speelden afgelopen jaar ook vanwege de winst van Frontstage. Eigentijdse R&B en soul die met een zonnetje extra goed gedeind. Fingers crossed! Elephant is een band die je ook wel extra in de gaten mag houden. Ontstaan in de corona periode maar groeien ontzettend. Getekend bij Excelsior, debuutalbum onderweg. Indie, roots, mellow, laidback, melancholisch. Deze dame staat tevens als opener op Pinkpop, eerst het kleine broertje. Velen zijn voorgegaan: Elle Hollis. Ze zet stappen, trekt naar het buitenland om te leren en met haar pop songs vol elektronische invloeden weet ze te overtuigen.

FUZZPOP! Oftewel: POM. Kwamen, zagen en overwonnen. De liveshows steken ontzettend goed in elkaar want je komt bijna ogen te kort, energiek tot en met. Maar de songs hebben genoeg te vertellen, herkenbare verhalen uit het dagelijkse leven die soms erg realistisch overkomen. Gelukkig krijgen we ook weer wat Belgische vrienden op de kiosk. Waarschijnlijk rammelt ie vervolgens aan alle kanten want SONS komt op bezoek. Nét een gloedjenieuw album uitgebracht die vol zit met ijzersterke garage, rock en fuzz. Dit viertal heeft alles in zich om alle omwonenden te laten schrikken. Hiphop leeft, ook iedere editie op Mama’s Pride. Er hebben al genoeg grote namen gestaan en ADF Samksi mag zich hier bijvoegen. Het heeft ’90/’00s invloeden maar dan in zijn eigen sausje. Zal gaan verrassen!

Je kon er gif op innemen: brassband op Mama’s Pride. En jawel hoor! Broken Brass gaat een waar zondagavond feestje bouwen want het stuitert aan alle kanten. Het heeft rock, funk, hiphop invloeden en het nieuwste album heeft natuurlijk raakvlakken op de shit van afgelopen twee jaar maar het heeft hun eigenlijk alleen maar versterkt. GO GO GO! Dan is het uiteindelijk tijd voor de afsluiter van het festival: Arp Frique & Family. Een naam die wellicht (nog) niet veel zegt maar absoluut veel mensen gaat overtuigen. Een oprechte wereldband. Ontstaan vanuit multi-instrumentalist Niels Nieuborg die steeds in wisselende samenstellingen (z’n familie) een show brengt waar het gaat van disco naar reggae en van afrobeat naar funaná. Feest gegarandeerd.

Tijdschema

Vorig artikelTamino – The First Disciple
Volgend artikelSixSuperSaterdaySongs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in