2022 staat in het teken van… Het weer herbeleven van Mama’s Pride! Je kunt niet anders stellen dat men het heeft gemist de afgelopen jaren want beide dagen waren druk bezocht. Dat had te maken met enkele factoren: zoals bekend dat het weer mocht, het geweldige weer maar ook de programmering die voor ieder wat wils was. Starten bij het begin, de zaterdag, met natuurlijk foto’s van Jonny Ladeur.

Net als de zit editie mocht Ar-Jane Mama’s Pride openen. In tegenstelling tot afgelopen jaar deed ze dit nu met een volledige band. Hoewel de vorige keer al sterk was, kun je alleen maar zeggen dat het in deze setting veel meer kracht geeft. De stem is en blijft prachtig en dat dan samen met de muzikale finesse, mag je stellen dat ze ieder optreden groeit, volwassener wordt.

Elke editie heeft Mama’s Pride oude glorie (zeggen we met heel veel respect) op het programma staan en ook nu. De aftrap is met de WW Band en ja… Het optreden is precies hoe ze zijn: opkomen met zaate hermenie Nuchter Vertoch, verder heerlijk chaotisch, onzin uitkramend, energie opbouwend en natuurlijk het gooien van de alom vertrouwde haringen. Maar er is ook ruimte voor verrassingen want er mogen newly weds het podium op omdat ze hun openingsdans tijdens de bruiloft doen met het zeer romantische nummer ‘’t sjteut mich op’. Bijzijn was meemaken!

Regen? Ja… Helaas had The Godfathers te maken met de enige regenbui van deze editie maar het deerde de band maar ook het publiek amper! De bezoekers krijgen een sterke show voorgeschoteld van de heren die in een lang, ver verleden al op grote broer Pinkpop hebben gestaan. Deze Britse muzikanten zitten in hun tweede (muzikale)leven maar dat ze geen veren hebben gelaten is wel duidelijk aangezien de tijd in een vloek en zucht voorbij is. Tof dat ze Geleen hebben voorzien van heerlijke new wave/rock klanken.

De derde formatie die absoluut in de verzameling ‘oude glorie’ past is Gruppo Sportivo. Ze hebben in de jaren ’70 ontzettend veel furore geboekt met hun kenmerkende sound. Met een comeback laten ze maar weer horen dat er genoeg in de tank zit. Hits vliegen voorbij en menig bezoeker danst maar zingt ook lekker mee. Natuurlijk staat het als een huis, is frontman Hans Vandenburg ijzersterk maar zijn stiekem de ‘Bombita’s’, bekend van Herman Brood, Lies Schilp en Inge Bonthond de blikvangers. Den Haag levert!

Over naar de tijd van nu! De Rotterdamse formatie KUZKO brak afgelopen Popronde door met hun energie muziek maar ook opvallende live show. Het is namelijk meer dan alleen maar even wat nummers laten horen. Vanaf de eerste seconde is het AAN! Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand hebben een show die klopt. Gematchte oufits, danspasjes, wat pesterijen ten opzichte van elkaar en tracks die passen in de huidige tijdsgeest. Geheel in de stijl van het festival Mama’s Pride komen de KUZKO mama’s het podium op tijdens het nummer ‘My Mama Says’. Onthouden die naam.

Thijs Boontjes, de grote meneer uit Amsterdam, hoeft niet heel vaak naar Limburg te reizen maar het Burgemeester Damenpark stond vol om hem met open armen te ontvangen. Binnen no time zat de sfeer er ontzettend goed in. Kletste hij met iedereen alsof het zijn eigen bar was en de nummers vlogen voorbij: van de oudjes van z’n eerste EP naar het nieuwere werk wat onlangs het levenslicht heeft gezien. De muzikale klasse van zijn orkest, in heerlijk dansbare rock en geweldige backings, is van grote klasse. Muziek die op ieder moment van de dag kan maar het liefst gewoon in de avond waardoor de ambiance helemaal klopt.

Mag je het al een wereldster noemen? Karsu is in ieder geval zó bekend in Turkije dat ze daar niet zomaar over straat kan. In Nederland valt dit nog wel mee maar na haar deelname aan Beste Zangers is ze wel héél erg gegroeid in populariteit. Maar ze maakt het ook live ook he-le-maal waar! Karsu is een alleskunner: na enkele seconde hoor je dat er ontzettend veel kwaliteit staat op de kiosk. Of ze nu piano speelt, in het Engels zingt of in het Nederlands… Een pop sound, jazz klanken.. Maar zeker als ze in het Turks nummers brengt ontstaat er een sfeertje waarbij iedereen begint te dansen. Ze kwam, zag en overwon en wij waren erbij: Karsu.

De afsluiter van dag één van Mama’s Pride 2022 is niemand minder dan Hard2Get. Dat ze zin erin hebben blijkt snel. Het is namelijk niet alleen vuurwerk OP het podium! Lekker knallen met CO2 kanonnen maar ook écht vuurwerk voor de kiosk… Een feestje bouwen zullen ze. Met een mix van allerlei genres die ze in een mash up spelen, weten ze wel iedereen omver te blazen. Pop, rock, hiphop.. Verzin het: Stan en consorten zullen ervoor zorgen dat het staat als een huis en dat iedereen voldaan naar kan gaan. Missie geslaagd!

Op naar zondag, net zo’n zonovergoten dag met geweldige muziek. Alle foto’s van Jonny Ladeur verschijnen tevens op social media. Stay tuned!

Vorig artikelJordy Dijkshoorn ft. KUZKO – Andersom
Volgend artikelPersonal Trainer – Rug Busters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in