Tjonge, de 25e editie alweer van Mama’s Pride! Genoeg historie geschreven, genoeg talenten voorbij zien komen die nu groot zijn en hopelijk nog van hetzelfde maar dan in de toekomst! Deze editie gaat een unieke worden. Oké, eigenlijk is iedere editie uniek. Maar het is mooi om te zien dat de organisatie heeft gewerkt aan een line-up die zowel gericht is op de toekomst maar ook even lekker terug wilt blikken! Laten we maar eens alles nalopen. Wat kunnen we verwachten op 11 & 12 mei?

Zaterdag 11 mei:

15.00-15.45: The Dream.
Ze stonden op de allereerste editie van Pinkpop, het huidige terrein van Mama’s Pride! Ze zijn officieel in 1973 gestopt maar komen nu ‘gewoon’ terug om een (dubbel) jubileum te vieren! Met recht pure en oude rockers te noemen. Knap, zonder meer!
16:15-17.00: Janse Bagge Bend.
Tja, ook dit is een jubileum. 40 jaar bestaat deze Limburgse band al! Nummers die iedere Limburger kan meeblèren, zeker weten! Ook zij hebben op Pinkpop gestaan dus dat is ook even historie schrijven. En nu, hun debuut op Mama’s Pride!
17:15-17.45: Mijn Carboon XS.
Ook dit is alweer historie, van twee kanten. Carboon kent iedereen en in 2015 is er een project gemaakt om deze legendarische tracks in een nieuw jasje te steken. Rim Steijvers (zoon van Henk, van Janse Bagge) zal dus op zijn wijze de nummer brengen.
18.00-18.45: Valsj Plat XL.
Een optreden wat hoe dan ook uniek gaat worden. Valsj Plat stond op de allereerste editie van Mama’s Pride en heeft een mooie rijke historie! In 1983 begonnen, 2008 een reünieconcert, 2014 in de sjöttewei en nu ter nagedachtenis aan drummer René Giesberts met een extra grote bezetting de memorabele, mooie en eigenzinnig nummers!
19.30-19.55: Kars Grit.
De winnaar van Podiumvrees in de categorie singer-songwriters!
20.00-20.45: Portland.
Tja, deze Belgen gaan wel stappen zetten (als ze dat niet al doen!). Een drietal bestaande uit Jente Pironet, Sarah Pepels & Simon Reyners stonden in de finale van Humo’s Rockrally 2016 en hebben De Nieuwe Lichting 2018 gewonnen. Meeslepende indiepop!
20.45-21.15: Guillaume Colson.
De winnaar van Podiumvrees in de categorie DJ’s!
21.15-22.00: Valvetronic Brass Band.
Blazers doen het altijd wel goed op Mama’s Pride. Ze weten er, ondanks dat er meestal geen zang bij zit, een goed feestje van te maken. Dat zal met deze 11 koppige ook gebeuren. Alle tracks zijn gebaseerd en geïnspireerd door EDM en hiphop, hoe tof? Gas geven dus!
22.30-23.15: Coely.
Ze stond in 2014 ook al op de kiosk in Geleen en nu mag ze terugkomen. Natuurlijk met véél meer ervaring maar met dezelfde energie en sound. Een mix van R&B, soul en hiphop. Zij staat trouwens op de komende editie van Pinkpop: 2x jubileum dus!
23.15-23.45: George Baker.
Als iemand zijn grote hits niet kent, heeft hij/zij hoe dan ook onder een steen geleefd! Ook al is het alleen door de reclame van Lidl dat je de melodie herkent. Weer geschiedenis hoor! Want ook George stond op de 1e editie van Pinkpop. Cirkel is zo bijna rond!
23.45-00.45: Band With Benefits.
De afsluiter van de eerste jubileum dag van Mama’s Pride is met een 7 koppige formatie uit Tilburg. Verwacht een lading bekende nummers die om je oren vliegen maar dan in een tempo waar je U tegen zegt. Ik heb al gelezen: van Beyonce tot Ricky Martin en van Toto tot Bon Jovi. Het gaat dus een show worden die zo voorbij raast!

Zondag 12 mei:

12.30-13.00: TwentySeven.
De winnaar van Podiumvrees in de categorie bands!
13.30-14.15: Canshaker Pi.
In 2016 maakte ik kennis met deze georganiseerde chaos. Heerlijke garagerock uit Amsterdam. Een kleine verandering van samenstelling hebben ze gehad maar qua sound blijft het gewoon fantastisch goed. Hard, gek, maf, sterk. Ook op dit tijdstip? Zeker weten!
14.45-15.30: Komodo.
Tjonge, dit is een band waarvan je denkt: wat kunnen ze niet? Er stroomt echt alleen maar muzikaal bloed door de aders van de bandleden. Rock ’n roll met 50’s/60’s invloeden, psychedelica, blues, exotisch. Oftewel, het zal grooven, stuwen, stuiteren. Nu hopen op zon.
16.00-16.30: Merol.
Het jaarlijkse hiphop onderdeel. Merol heeft zich binnen no-time opgewerkt naar iemand die iedereen wilt zien. Excentriek, gedurfd maar zeer zeker ook gewoonweg catchy. Ook onze Zuiderburen hebben haar al ontdekt, dus check haar nu nog op Mama’s Pride!
17.00-17.45: The Sore Losers.
Dit is gewoonweg kwaliteit. Dit Belgische rock kwartet draait toch al wat jaren mee in de business en hebben al vier albums op hun naam staan. Ze weten hoe ze moeten rocken maar ook hoe het eventueel rustig moet. Maar weet je, rock die kiosk maar even goed omver!
18.15-19.00: The Visual.
Popronde acts doen het goed op Mama’s Pride. Hier ook weer een voorbeeld, let maar op. Het is wel een omslag! Verwacht betoverende, meeslepende, enerverende & melodieuze klanken. En een fantastische stem van Anna van Rij. Perfecte schemer act.
19.00-19.30: The Judge Dread Memorial.
Een ode aan Judge Dread en een opwarmer voor Bad Manners. Judge Dread was een cultheld in de reggae & ska wereld. Hij staat zelfs in het Guinnes Book of World Records: meest gebande tracks aller tijden. Maar met deze Memorial draaien we echt wel warm.
19.30-20.15: Bad Manners.
Een naam van weleer! Maakte furore door de ‘incidenten’ die frontman Doug Buster Bloodvessel Trendle op zijn naam kon schrijven. Maar muziek maken kunnen ze. Samen met Madness een grote naam in de ska wereld en ook alweer 40 jaar up and running.
20.45-22.00: DeWolff.
De absolute afsluiter: DeWolff! Ze komen voor de derde keer spelen maar het blijft iedere keer een unieke show. Hun mix van psychedelica, southern & bluesrock is buitengewoon te noemen! Live staan ze altijd hun mannetje en daarom komt er een 2e live album aan. Dit moet je dus hoe dan ook meemaken. Zullen alles uit de kast halen, wedden?

Vorig artikelRolling Blackouts Coastal Fever – Read My Mind
Volgend artikelJoan Franka – The End

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in