De 25e editie van Mama’s Pride excelleert zoals altijd!

Het is en blijft vaste prik voor heel veel bezoekers: het weekend van Moederdag is gereserveerd voor Mama’s Pride. Terecht! Want het is gewoonweg ieder jaar een genot om erbij te zijn. Meerdere redenen liggen ten grondslag: gezellig, gratis, goede artiesten, geweldige plek. We kunnen het de 4G’s noemen. Ook dit jaar, een feest editie, is de organisatie met vlag en wimpel geslaagd om er hoe dan ook een succes van te maken. Met (uiteraard) een knipoog naar het verleden op twee gebieden: Pinkpop en de 1e editie van Mama’s Pride zelf.
Tijd om dag 1, de zaterdag, eens uitgebreid te beschrijven! Uiteraard met #TeamLadeurRodigas.

De geschiedenis herhaalt zich: The Dream speelde op de 1e editie van Pinkpop, in het Burg. Damenpark, en nu 50 jaar later ook op Mama’s Pride. Met een vernieuwde samenstelling laat men het publiek horen dat er nog genoeg ervaring is! Plezier stralen ze uit. Vervolgens loopt het park al vol: Janse Bagge Bend komt eraan! Overal waar deze Limburgse grootmacht komt, is het feest. Iedere track wordt luidkeels meegezongen en uiteraard maken Henk Steijvers en Ton Meisen er een grote show van. Vanzelfsprekend blijft het druk want er komt wederom een reünie aan: Valsj Plat XL zal de kiosk betreden. Nostalgie alom en ook Bart Storcken (wie kent hem niet?!) deed mee aan dit festijn. Rolling Stones songs in een eigen jasje; succes gegarandeerd!

Een andere terugblik gaat niet zo lang terug: Mijn Carboon (XS). In 2015 hebben meerdere Limburgse artiesten een nummer van Carboon op eigen wijze vertolkt. Ook Rim Steijvers (ja, zoon van), heeft dit gedaan. Hij stond op het podium en bracht alles fantastisch mooi. De samenzang met vaderlief en Ben Erkens zullen velen onthouden! Toch staat er ook nieuw talent op de kiosk. De Belgische band in opkomst Portland mag iedereen verbazen. Hun zeer eigen sound van indie/dreampop is een schot in de roos. Het is meerstemmig, muzikaal en steeds weer uitdagend en verrassend. Geen seconde is het saai! Niet voor niets winnaars van de Nieuwe Lichting in eigen land én spelend op Rock Werchter! Later kunnen jullie nog een interview hier op CamielMusic lezen. Te gekke mensen zijn het. Wat ook absoluut een feestje is, is de Amsterdamse/Rotterdamse groep Valvetronic Brass Band. 9 man en 1 vrouw sterk op het podium. We horen en zien blazers en een energieke ritme sectie. Iedere track is enerverend, opzwepend en zit vol plezier. Afwisselend van elkaar mogen blazers excelleren en vol in de spotlights staan. Het park gaat los, iedereen danst en krijgt me mee! Blazers & Mama’s Pride = succes gegarandeerd.

Terug naar 2014, toen stond Coely ook al in Geleen. Destijds toch wel een kleine naam maar ze heeft stappen gezet de afgelopen jaren. Met een fantastische live band achter zich, laten ze een goede mix laten horen van hiphop, jazz en soul. Het hoogtepunt was hoe dan ook het nummer ‘Celebrate’. Een gigantisch aantal rode ballonnen in een hart vorm ging over het publiek heen. Een grote, oude bekende naam is George Baker. Grote hits gescoord en op Mama’s Pride laat ie ze met genoeg entertainment gehalte horen maar hij heeft ook genoeg spraakwater tussendoor. Wel feest hoor! De afsluiter van de eerste dag is de mash-up band uit Tilburg Band With Benefits. Met een hoog tempo vuren de heren flink wat bekende tracks op het publiek af. Muzikaal en qua show is het echt dik in orde. Om volop mee te doen qua zang was het iets lastiger maar hey, plezier heeft iedereen!

Uitslapen en door naar dag 2! Foto’s uiteraard van Jonny Ladeur: site / Facebook.

[wonderplugin_slider id=”13″]

.

.

>

Vorig artikelDaniel Cane – Hold On
Volgend artikelMama’s Pride 2019: bekend & vernieuwend (2)!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in