Eigenlijk is Mama’s Pride een begrip. Het is een naam wat regelmatig op CamielMusic verschijnt! Hét festival in Sittard-Geleen heeft een voorsprong op de rest van de festivals en daarom komt er altijd ook veel online te staan erover. Dit jaar zal het op 13 en 14 mei plaatsvinden en zoals altijd is dit in het Burgemeester Damenpark te Geleen.
De line-up is ondertussen bekend en het is een must om dit te delen met de rest van de wereld 😉
UPDATE! De timetable is ook bekend gemaakt dus alles staat precies goed nu.

Zaterdag 13 mei:

Morganas Illusion 15.30u – 16.00u:
Van redelijk oud naar nog verdomde jong! Ze zijn bekend in de regio en laat ze maar lekker veel spelen zodat het landelijk wordt. Morganas Illusion staat nog in de schaduw van grote broer DeWolff maar ze ambiëren zeer zeker zo’n zelfde traject. Bas, Sia en Vince deinzen niet terug voor een podium waar veel mensen zullen staan kijken en luisteren. Dus spelen op de kiosk zal hun zeker goed gaan bevallen. Checken! Must see! Live opnames Morganas Illusion.

Hot House and The Horns 16.30u – 17.30u:
Een come back! Ofja, deze was een aantal jaar geleden al maar nu staan ze ook op de kiosk in Geleen tijdens Mama’s Pride! Hot House and The Horns. Lekkere rock ’n roll mét blazers erbij. En nee, er zit geen sleed op deze mannen, het blijft lekker rocken. Dus laat je wellicht verrassen door deze mannen. Als je na zoveel jaar nog zo kan spelen, een dikke chapeau. Hier een compilatie van vier jaar geleden: Hot House and The Horns.

The Grand East 18.00u – 19.00u:
Deze mannen uit het ‘Verre Oosten’ hebben een tomeloze energie, passie en muzikaliteit in zich zitten. Nadat ze tijdens de Popronde van afgelopen jaar werkelijk iedereen hebben weten te overtuigen, hebben ze nu al een eigen tourtje. Van die tour verkopen ze zelfs al zalen uit! Deze psychedelische rock ’n soul toppers deinzen nergens voor terug en zijn ten alle tijden enthousiast. Hoe dan ook een aanrader! Nog niet overtuigd? Dan luister naar deze track: ‘Kiss The Devil‘.

Moeders Mooiste 20.00u – 20.40u:
Waarschijnlijk is er geen band beter geschikt om op Mama’s Pride te spelen dat Moeders Mooiste. Ze hebben al kennis gemaakt want ze speelden ook mee tijdens Nu of Nooit, the road to Pinkpop. Deze hebben de funkrockers welke hun tracks in het Nederlands brengen niet gewonnen maar wél een plekje op de kiosk in Geleen. Ik word wel vrolijk van hun mix van funk, ska en rock! Dansbaar! Hier is ‘In De War (live)‘.

Pink Oculus 21.10u – 21.55u:
Deze meid kan denk ik alles. Esperanza Denswil, wat haar echte naam is, laat zoveel geniale geluiden horen. Pure soul, heerlijke funk, beats waar je U tegen zegt, R&B geluiden die gewoon geniaal zijn en ook hiphop invloeden die onder je huid kruipen. Haar EP ‘Delicious’ is pas geleden uitgebracht en men was lovend. Deze dame zal niet alleen op Mama’s Pride staan maar ook gewoon op North Sea Jazz! Check deze: ‘Delicious‘.

HAEVN 22.25u – 23.15u:
Het is een klein beetje thuiskomen voor HAEVN. HAEVN bestaat uit de twee producers Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen en de band wordt versterkt met Tom Veugen op gitaar en David Broeders op de drums. Jorrit komt oorspronkelijk uit Kerkrade dus vandaar de connectie. Qua muziek zal het smullen worden. Mooie ambient sound, hopelijk zonnetje erbij en wegdromen. Natuurlijk bekend van de singles ‘Where The Heart Is’ én ook ‘Finding Out More‘.

Bohemian Betyars 23:45u – 00.45u:
Deze Hongaarse band maakt een mix van folk en punk, gypsy en ska. Maar dan op tempo. En dat zeer aanstekelijk. Bohém betekent: vrolijke mensen met een onconventionele levensstijl. Betyár betekent: 8e eeuwse vogelvrije bandieten die later volkshelden werden. Zodoende komt alles netjes samen en zullen deze Hongaarse vrienden zorgen voor een zeer groot feest. ‘Összefúj a szél‘ is een leuke maar Joost mag weten waar het over gaat…

Zondag 14 mei:

Endeavour 12.00u – 12.30u:
De opener van deze Mama’s Pride is Endaevour geworden. Deze band heeft Podiumvrees gewonnen. De finale was zaterdag 15 april en men speelde in Volt. Het is een zestal welke het liefst eigenlijk doen waar ze goed in zijn: gas geven. Het is een no nonsens metalcore band en ze zullen zich zeker laten gelden. Wel natuurlijk een verschil.. Afsluiten tijdens Podiumvrees, beginnen op Mama’s Pride!

Fleddy Melculy 12.55u – 13.40u:
Deze Belgische band zullen heel veel mensen omver blazen met hun zeer energieke, luide metal/hardcore maar ook wel tegelijkertijd laten glimlachen door de geinige teksten. Het is natuurlijk soms allemaal wat minder te verstaan door het geweld maar doordat de titels voor zich spreken: oa ‘T-shirt van Metallica’, ‘Pinker’ en ‘Het is wat het is’ zal de Nederlandse taal helpen. Werken hard aan hun carrière! We gaan even goed knallen met ‘Brood‘.

Orange Skyline 14.05u – 14.50u:
Deze boys uit Groningen werken al een poos aan hun carrière en hebben het roer ietwat omgegooid. Na de Popronde van 2015 met een te gekke Britrock/pop sound zijn ze nu meer pop/elektronische klanken erin gaan gooien en dat werpt nog meer vruchten af! Het is energiek en Orange Skyline zal op Mama’s Pride alleen maar glimlachende mensen voor zich zien. Een perfecte wisselwerking lijkt mij zo. Hier is hun 3FM megahit: ‘Sound & Fury‘.

45AcidBabies 15.15u – 16.00u:
Ik ken ze van de Popronde en ze speelden menig afterparty toen helemaal plat, ook in Sittard ondanks dat het geluid matig was. Een gruwelijk te gekke mix van Garage, Punk en Elektro zorgt ervoor dat dit viertal onder leiding van de mysterieuze frontvrouw Sophia meteen opvalt. De kans is klein dat je kan stil staan. Dansen of desnoods een mosh pit is eigenlijk de enige optie… Hoe dan ook een absolute aanrader! Tijd voor ‘Jetlag Jenny‘.

Paul Sinha 16.25u – 17.05u:
Als je door TopNotch wordt getekend weet je wel dat het goed zit. Daar zitten de groten van de Nederlandse muziekwereld. Ook Paul Sinha zit daar. Deze jongeman, met Engelse vader en Nederlandse moeder,vindt zijn oorsprong in de hiphop wereld maar naarmate hij zichzelf meer begon te ontwikkelen draaide dit naar hele pure pop nummers met vleugjes R&B erin. Benieuwd hoe de kiosk gaat reageren op Paul! ‘Van Jou‘.

Tamino 17.30u – 18.10u:
De jonge Belg, Antwerpenaar, heeft dit jaar De Nieuwe Lichting gewonnen bij Studio Brussel en sindsdien is zijn ster rijzende. Hij maakt stappen waar je bang van wordt maar hij blijft naar het schijnt heel timide. Zijn stem is daarentegen prachtig en meeslepend. Melancholisch, puur, eigen maar ook herkennend tov grootheden. Hij zal waarschijnlijk de kiosk laten sidderen. Genieten! Luister hier naar de man met z’n geniale stem: ‘Habibi (live)

Ferocious Dog 18.40u – 19.25u:
Tja… Deze Britten zullen hoe dan ook voor een feestje gaan zorgen. Veel springende, hossende en waarschijnlijk ook biergooiende taferelen. Dit zes mans gezelschap gooit er een mix in van flink wat rock, reggae maar ook zeer zeker Keltische geluiden! Mooi om te lezen dat er zeer veel verschillende invloeden zijn en dat ook terug komt. Het kan niet anders dat iedereen erg enthousiast zal worden van Ferocious Dog! Hier een opwarmer: ‘Gallows Justice‘.

DeWolff 19.55u – 20.55u:
Voor de mannen van DeWolff is het helemaal thuiskomen! Waarschijnlijk hoef ik Pablo, Luka en Robin niet meer te introduceren. Wat natuurlijk wel leuk is om te vermelden is dat dit trio ondertussen al 10 jaar bestaat en daarom extra leuk om ze weer in Geleen te hebben. Daarbij hebben ze in 2009 al eens op de kiosk gestaan maar toen toch een beetje als groentjes! 8 jaar geleden! Heel wat jaren en shows verder…. Te gek dat ze er weer zijn! Dit kunnen we verwachten: ‘Restless Man

GUTS 21.25u – 22.30u:
Ken je GUTS niet? Schaam je! Nee hoor… Dat mag. Het is een Franse DJ/producer die leeft van vinylsingletjes. Qua genre is het een mix aan vanalles wat hij laat horen: funk, soul, jazz & hiphop. Het toffe aan deze man is dat hij live niet alleen op het podium staat… Hij zal er staan met een zes-koppige live band! En dan ook nog met zanger-trompettist Leron Thomas… Alsof het niks is! Het zal waarschijnlijk wel een flink feest worden! ‘LIVE‘.

Vorig artikelThe Flaming Lips – There Should Be Unicorns
Volgend artikelParamore – Told You So

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in