Mama’s Pride, bedankt! Ik wil eerst iedereen bedanken voor de gastvrijheid en alles! Van de bar tot de toiletten, van backstage tot de bonnenverkoop! Vanaf moment één dat namen bekend werden gemaakt heb ik met veel plezier geschreven.. Dat zal ik nu doen, maar ook al voor komende editie!!
Op naar de muziek..! Zaterdag en zondag, 10 en 11 mei was het weer zover. Al de 20e editie van Mama’s Pride, super! Laten we maar vanaf het begin beginnen..

Zaterdag:
We begonnen deze editie feestelijk met Mama’s Offspring. Dit waren lokale artiesten, waaronder Madi, The Unofficials en Jop Ostendorp, die ook al eens in het verleden op Mama’s Pride hadden opgetreden, allen speelden zo’n twee nummers en lieten zich van hun beste kant zien. Daarmee kwam de sfeer er goed in bij het publiek dat toch al in redelijk grote getale was gekomen.
CoelyZoals ik al in mijn eerdere stukjes geschreven had, de line-up was echt van internationale allure! Om maar te beginnen met Coely, deze Belgische meid is pas 20 jaar maar heeft nu al een staat van verdienste. Met haar rap/zang heeft ze ondertussen in voorprogramma’s gestaan van onder meer: Snoop Dog, Kandrick Lamar en Nas. Niet de minste namen mijns inziens! Nu was echter een plek op de kiosk van Mama’s Pride gereserveerd voor haar en dat ging uiteraard super. Ze toont passie, energie en kracht tijdens het optreden. Het publiek kwam naar voren nadat ze het vroeg, ze gooide CD’s uit en bij haar hits Ain’t Chasing Pavements en haar laatste single My Tomorrow, liet ze zien waarom deze meid een grote artieste gaat worden!

KnarsetandVervolgens een hele andere act! Knarsetand kwam het podium op. Dit is een tienkoppige band zich muzikaal echt goed kunnen onderscheiden van andere muziek. Hier zitten namelijk zoveel verschillende stijlen… Denk aan gypsy, drum ‘n’ bass, balkan, ska, funk en popmuziek.. Alles bijelkaar gooien en je krijgt de Knarsetand op hun best. Muzikaal kijkend hebben ze een blazerssectie, drums, bas, contrabas, gitaar, keytar en toetsen, een super zangeres (Miou Amadée) dus een top combinatie en vult elkaar enorm goed aan! Zaterdag lieten ze zich van hun beste kant zien, het publiek kon niet stil blijven staan! Het energielevel zat enorm hoog, er was sfeer, passie, enthousiasme. Ondanks dat het half donker was al tijdens hun optreden, ging de zon eigenlijk weer schijnen tijdens die dikke drie kwartier. Super!

Compact Disk DummiesDe afsluiter van de dag was wederom Belgisch talent: Compact Disk Dummies! Dit zijn twee broertjes van 19 en 21 jaar jong, Janus en Lennert Coorevits. Dit zijn twee groeibriljantjes waarvan we waarschijnlijk nog wel veel gaan horen! Nadat we al twee verschillende stijlen gezien hadden, kwam nu weer een stijl die perfect aansloot. Een soort elektropunk waar gebruik gemaakt wordt van: een computer die de beats regelt (dit doet Janus voornamelijk), een keyboard voor extra klanken en een vlammende gitaar om extra energie te geven. Die energie was zeker aanwezig! De show klopte volledig: de zang, de lichten maakte het compleet en zoals gezegd de energie. Ondanks hun jonge leeftijd weten ze goed het publiek mee te krijgen. Entertainment zit in hun bloed. De organisatie van Mama’s Pride kan op dag één al sowieso trots zijn wat ze hier op de kiosk gezet hebben!

Ik ben blij dat ik deze acts heb kunnen zien, hoogstaand niveau! Daarbij was het weer gelukkig geen spelbreker ondanks de voorspellingen die gedaan waren door de weermannen… Al met al gaf dit eigenlijk nog meer hunkering naar de zondag! YESSSSS!

Vorig artikelLimburg Lions FINALE.
Volgend artikelULTIMATE Song van Rob Drossaert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in