Mama's Pride Jubileum
Hier issie dan! Het verslag van de lange, heerlijke, muzikale zondag van Mama’s Pride! Genieten hoor!!! Met wat exclusieve dingetjes waar ik behoorlijk trots op ben!!!

 

De zondag begon lekker, drie acts uit Limburg hadden allemaal een goede start. Mitch Josten, de winnaar van Podiumvrees, had de eer om de zondag van Mama’s Pride openen en deed dit lekker in zijn eigen stijl. Met zijn eigen stem en gitaar laat hij het aanwezige publiek genieten. Toen was het tijd voor CUDA, heerlijke onvervalste knallende cowpunk. Was je nog niet wakker? Dan was je dit nu wel!! Dit is gewoon plankgas en dat op een ‘vroege’ zondagmorgen! Lachen dus! Daarna mochten de AFTERPARTEES uit Horst het podium beklimmen. De gasten maken goede garagerock/70’s poppunk. Ook vandaag lieten ze zien waarom ze een belofte zijn en steeds meer naamsbekendheid krijgen en dus daarom ook terecht op Pinkpop staan volgende maand. Al met al openden onze Limburgse trots de zondag geweldig!

Hierna was het tijd voor Town Of Saints. De groep uit Groningen/Finland die zich ontmoet hebben in Oostenrijk maakt heerlijke indie-folk muziek. De zang van Harmen en het vrolijke geluid van de viool van Hetta maken het een geheel. Het klopte allemaal goed. Zeker de nummers Carousel en Stand Up, die veel gedraaid worden op de radio, zorgen ervoor dat het publiek lekker gaat meeklappen en meezingen. Meer zal ik er niet over zeggen want na dit concert had ik een interview met Harmen en Sietse in de pizzariabus. Klik hier om dit te bekijken en te beluisteren!

Taymir - Mama's Pride zondag 2014Toen was het tijd voor wat gasten uit Den Haag, Taymir. Over een maand moeten ze nog zuidelijker want ze staan op Pinkpop. Taymir speelt indierock/britpop en bestaan eigenlijk pas 1,5 jaar. De groei die ze doormaken is niet normaal! Uit het niks hadden ze een 3FM Megahit met het nummer Aaaaah. Het optreden was gewoon no-nonsense, knallen, genieten en gaan! De kwaliteit die ze lieten zien daar op de kiosk was zeer goed! Tussen de nummers wat onzin uitkramen en daarna weer vrolijk verder. Ook met Taymir, zanger Bas Prins en basgitarist Quinten Meiresonne, had ik een interview en dit komt op 3voor12 limburg.
Of bekijk een opname van het nummer Aaaaah.

Een van de headliners van dit weekend was de man uit het Hoge Noorden, Kraantje Pappie. Dat was ook goed te merken aan de opkomst want het stond goed vol op het moment dat Kraantje, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, de kiosk betreedt. Vanaf de eerste beat ging het los. Hij zorgde er samen met Fiddox voor dat iedereen los ging in 45 minuten. De bas trilde in ieder geval goed tijdens alle nummers. Veel nummer van Crane II werden gedaan maar ook uiteraard hits zoals Feesttent, Achtbaan en Waar is Kraan? Maar niet alleen op het podium zorgt hij voor sfeer, ook later in een exclusief backstage concert laat hij zien dat hij heel puur kan zijn. Maar hij toont ook zijn skills met een freestyle. Check hier wat beelden: Freestyle, Wat Nou Als Het Lukt en Meenemen Of Hier Opeten.
Kraantje Pappie     Kraantje Pappie

Het begin van de avond is gereserveerd voor Jungle By Night. En laat nou net bij deze geniale band, het gaan regenen.. Ongelofelijk. Hier hoort ZON bij te zijn. Maargoed… Jungle By Night is een negenkoppige, instrumentale band die een mix maakt van funk, afrobeat, jazz en ook een vleugje rock. Allerlei verschillende muzikanten zit in deze band: Trompettist, tenorsaxofonist, trombonist, gitarist, orgel/keyboardspeler, basgitarist, conga-, djembéspeler en drummer! Ondanks die regen ging veel publiek lekker vooraan staan en ook heerlijk dansen, iets dat Jungle By Night echt lekker kon waarderen. Ze maakten er echt een feest van. Veel werd gespeeld van hun gloedjenieuwe CD, The Hunt, waaronder de single Atilla. Regen of zon, Jungle By Night staat garant voor muzikale genialiteit. Ik ben fan!
Jungle By Night                     Jungle By Night

PuggyDe organisatie is er ook in geslaagd een hele grote internationale act binnen te halen. Dit is Puggy. Enorm groot in België en stonden vorig jaar al op Pinkpop en dit jaar Rock Werchter. Maar nu mooi op het podium in Geleen! En zoals al gezegd, écht een internationaal gezelschap: een Britse zanger, een Franse bassist en een Zweedse drummer. Ze hebben elkaar ontmoet in België, dus ze zien zichzelf ook als Belgische band. Het optreden van Puggy was sterk. Je merkt dat het zeer ervaren artiesten zijn. Hun poprock nam het publiek lekker mee en zorgde ook echt voor een goede vibe in het publiek. Ondanks dat te merken is dat het iets minder druk is dan eerder maakt dat voor de gasten uit België(?) niets uit! Chapeau en ik ben blij dat ik dit optreden heb kunnen meemaken!

En toen was alles al bijna afgelopen. Nog één act en dat was Kadebostany. Voor mij persoonlijk de grote onbekende. Maar ook echt de enige naam die ik eerst niet kende, aan hun om me te overtuigen. Kadebostany is een Zwitserse band maar ze noemen zichzelf een eigen kleine republiek. Ook tijdens hun show roepen ze dit een paar keer. De muziek wat ze maken is popmuziek te noemen maar ze zoeken wel de grens op. Er zit vanalles is: blazers, electronica, rap en een hele duidelijke, enerverende lichtshow. Ik blijf het een beetje apart vinden maar ze knallen wel hoor. Enorm energiek en voornamelijk de show is spectaculair te noemen. Overtuigd? Mwao, weet het niet maar slecht zeker niet hoor!

Zoals ik al in mijn intro van dag 1 gezegd heb, ik heb genoten en zal dit alles weer doen voor de komende editie! Hieronder nog enkele foto’s om na te genieten. IK hoop ook dat jullie allemaal die dit lezen hebben kunnen (na)genieten wat er allemaal geweest is. Wees zo vrij om erover te spreken, het te delen, te reageren… Alles mag!

Vorig artikelTown Of Saints
Volgend artikelMiley Cyrus ft. Nelly – 4×4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in