Zonde!

Ik zag het, las het en dacht: fuck! Magnus stopt ermee. Magnus is een band rondom de duizendpoot Tom Barman, bekend van dEUS, TaxiWars en producer CJ Bolland. Na 13 jaar avontuur nemen ze dan toch echt afscheid. Dat gebeurd uiteraard niet zonder slag of stoot. Nu een nieuwe track, er zal op 24 november een EP worden uitgebracht en 8 december een echte Best-Of.

In 2003 begon het eigenlijk al toen Magnus wat muziek in een film had zitten maar een jaar later, bij het album ‘The Body Gave You Everything’, was er sprake van een doorbraak. Spelen op Rock Werchter was het gevolg. Daarna duurde het 10 jaar voordat er weer nieuw werk op de planken kwam. ‘Where Neon Goes to Die’ was een regelrechte voltreffer met ook te gekke samenwerkingen. Denk aan Tom Smith van Editors, Selah Sue en Tim Vanhamel. Om daar even persoonlijk op in te gaan. Ik was bij 2 shows, Muziekgieterij in Maastricht en een hele vette en harde show op Rock Werchter. Wat nou Pharrel als afsluiter? 😉
De reden voor het afscheid is voornamelijk het werktempo. Dat gaat niet bepaald snel, waarschijnlijk ook door alle andere dingen die beide heren doen, en dan zou het weer 10 jaar duren voordat er weer iets nieuws zou worden uitgebracht!

Maar zoals al gezegd! De heren hebben nieuw nummer met de titel ‘Magnus – Look At Us Now’ uitgebracht en dat is nog wel wat elektronischer dan wat we wellicht gewend zijn. Desondanks is en blijft het helemaal Magnus! De vertrouwde stem van Barman en de duidelijke sound van CJ Bolland maakt het altijd speciaal.

Dus check deze track en hopelijk komt er nog een leuk tourtje aan!!!

Vorig artikelFerdi Lancee – Work That Body
Volgend artikelThe Wombats – Lemon To A Knife Fight

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in