Toekomstmuziek

Ieder kind moet zich kunnen ontwikkelen, kunnen ontspannen op ieder vlak. Of het nou vanuit sport, tekenen, scouting of muziek maken is. Als je kijkt naar dat laatste is social media natuurlijk een enorm grote rol aan het betekenen voor de hedendaagse muziek. Je hoeft maar iets te plaatsen, het wordt trending en je loopt binnen. Gelukkig bestaan er ook nog zaken náást TikTok of Instagram! Denk dan bijvoorbeeld aan Magic O Metal: een platform waar je in een wereld terecht komt vol muziek, magie en vriendschip waar (uiteraard) één passie wordt gedeeld en dat is Metal.

Magic O Metal is een platform waar drie heren ervoor zorgen dat dus die passie en liefde voor metal op een unieke en succesvolle manier wordt uitgedragen. Sander Gommans is wellicht bekend van After Forever als gitarist/componist maar is nu ervan overtuigd om zijn ervaring op muzikaal en educatief over te brengen op de toekomst: de jeugd. Dan hebben we Scott Wennemakers, een illustrator met ook een voorliefde voor… Jawel, de metal. Hij was docent Beeldende Kunst en Vormgeving en gaf daar ook creatieve workshops om zo de jeugd iedere keer te laten experimenteren. Precies zoals ook dit project is. En dan hebben we Menno Kappe nog, deze man heeft ontzettend veel ervaring in de metal wereld op allerlei vlakken: gewerkt bij Roadrunner Records, zelf Graviton Music Services opgericht en ook al met Sander projecten gestart. Deze drie heren samen maken de cirkel rond en hebben een doel voor ogen: de jeugd net zo’n mooie toekomst/reis mogelijk te maken én natuurlijk alle fantastische ervaringen te delen.

MUZIEK! Want uiteindelijk draait het op CamielMusic om muziek. Vanuit de titel Loud and Proud heeft Sander het doel gesteld om jonge talenten samen met professionele artiesten killer-metal tracks te schrijven én op te nemen. Het grote doel is echter wel om iedereen de boodschap te brengen, ongeacht de leeftijd, om geïnspireerd te worden en je eigen ware unieke krachten te ontdekken. Dat enthousiasme hoor je ook voor de volledigheid terug in het nummer ‘Children Of Hope’. Dit is ontstaan vanuit de Masters O Metal missie waar er werd opgeroepen om een track te schrijven en op te nemen. De line-up bestaat uit: Sander Gommans (schrijver), Monica Janssen (schrijver/zang), Frank Schiphorst (schrijver/gitaar), Sander Stappers (bassist), Fons van Dijk (drums) en youngsters Thijmen van der Meer (schrijver/gitaar), Alexander de Wit (schrijver/gitaar), Nova Huijben (grunt) & last but not least dochter van Sander, Lana Gommans (spoken word). Je hebt in ieder geval geen tijd om even in de stemming te komen want de kwaliteit van de muzikanten wordt meteen op je afgevuurd! Gitaarsolo’s knallen alsof het niks is, het grunten is ook bijna peanuts te noemen zoals het klinkt. Ontzettend te gek om niet alleen te horen maar ook te zien hoeveel plezier er bij iedereen op de gezichten is af te lezen. Kinderen hebben de toekomst, hebben de muziek: toekomstmuziek.

Vorig artikelJB Meijers – Ball Of Confusion
Volgend artikelThe Vices – Strange Again

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in