Ik denk dat dit voor velen een OHJA is. Dat je niet wist dat wie de uitvoerende artiest was maar wel dat dit gewoon een fucking lekker nummer is! En al wat ouder. Dat ook.

M83 is een Franse band en is opgericht door Anthony Gonzalez & Nicolas Fromageau. Nadat Anthony bij het voetballen een blessure had opgelopen was de keus voor muziek definitief gemaakt. In 2001 bracht hij al zijn eerste album uit. De start was gemaakt. In 2003 kwam het tweede album uit evenals een grote tour. Pas in 2005 werd het debuutalbum een succes doordat het opnieuw werd uitgebracht.
Nu, 2017, is hij heel wat albums en verschillende bandleden verder. 7 albums in totaal en heel veel naam gemaakt in zijn eigen scene. Denk dan voornamelijk aan ambient meets electronisch meets shoegaze. Het is echt een toffe combi die je bevalt of niet. Het kwartje valt of blijft hangen….

‘Reunion’ is echter een nummer die iedereen wel moet bevallen. Het staat op het tweede album, ‘Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts’. Het is in 2003 uitgebracht en veel positieve reacties gekregen destijds. Maar het is ook gelijk het laatste album met Nicolas Fromageau samen gemaakt. Dus er zit wel een kleine catch in.

Desondanks ben ik van mening dat er weinig nummers zoveel energie geven! Én zoals gezegd…. De kans is groot dat dit echt een nummer is wat je kent maar de kans is klein dat je de uitvoerende artiest kent!

 

Vorig artikelColdplay – Clocks
Volgend artikelDropkick Murphys – Paying My Way

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in