Hypnotiserend

Het blijft een mysterieus maar overtuigende zangeres, Luwten. Eigenlijk was het al vanaf het eerste moment, haar doorbraak, ‘Go Honey’ in 2017 al raak. Toen was het al heel erg eigen, heel erg uniek. De folky invloeden met daarbij elektronische elementen en de pure rust in haar stem maakten het simpelweg indrukwekkend. Tessa Douwtra, zoals haar echte naam klinkt, heeft in datzelfde jaar haar debuutalbum uitgebracht en eigenlijk is ze afgelopen jaar weer écht voor het publiek zicht/hoorbaar geweest. De EP ‘Door’ was een succes, ze kreeg meer en meer bekendheid en het is eigenlijk alleen maar een opmaat naar meer, naar een tweede volledig album. Dit album zal het levenslicht gaan zien op 30 april en krijgt de titel ‘Draft’. Tijd om het eerste wapenfeit van de 11 tracks die erop komen te staan, te beluisteren.

Vanaf het eerste moment is het wederom intrigerend. De stem in combinatie met de elektronische maar ook muzikale elementen maakt het waard om elke seconde in je op te nemen. Waar het in eerste instantie wellicht klinkt alsof het in horten en stoten gaat, blijkt het allemaal een opbouw naar een zeer melodieus en dromerig refrein. Het loopt perfect in elkaar over en maakt het ook catchy. Je kunt niet anders stellen dat je eigenlijk binnen no time meebeweegt, meeneuriet. Daarbij kun je absoluut stellen dat Luwten deze sound, deze sfeer zich absoluut eigen heeft gemaakt en daardoor ook hartstikke herkenbaar wordt als ze dat niet al is!
Overigens wel een leuk dingetje; de titel ‘Draft’ staat voor ’tocht’ en is een metafoor voor het op een kier zetten van de deur en daarmee invloeden van buitenaf, in zekere mate, toe te laten. Terwijl haar artiestennaam Luwten is, bescherming tegen de wind. Mooi dat het niet alleen in de muziek zelf de eigenzinnigheid zit.

Vorig artikelColin Benders & Cato van Dijck – I Feel Love
Volgend artikelMikki de Jager – Soldier’s Heart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in