Hell Yeah! I Like It!

Mij zei de naam Luwten eigenlijk niet heel erg veel in het begin… Maar naarmate ik meer en meer ging lezen erover begon wel een klein belletje te rinkelen.
Luwten is de band rondom Tessa Douwstra en juist om haar gaat het. Ze heeft in haar nog steeds jonge carrière in twee bands gespeeld die ondertussen zijn gestopt. Het gaat om Wooden Saints en Orlando. De kans is aannemelijk dat Orlando wel enigszins bekend in de oren kan klinken bij muziekliefhebbers.

Luwten is echter nu een project vanuit Tessa zelf. Haar muziek is best wel uniek te noemen op een of andere manier. Haar stem is al sowieso heel puur, heel eigen. Er komen amper grote veranderingen in qua power of macht. Maar om tegelijkertijd te zeggen, het is nooit saai! Het geeft een heel fijn folk gevoel.
Toch zit er ook genoeg elektronisch ‘geweld’ in. Er zit een hele fijne beat in en uiteindelijk is alles geproduceerd door iemand die dát enorm goed kan; Frank Wienk. Beter bekend misschien als Binkbeats. Ook al eens eerder op CamielMusic gestaan.
Afgelopen jaar heeft ze al stappen gezet door in het voorprogramma te spelen van Eefje de Visser, ook zo’n zangeres die heel erg mysterieus en tegelijkertijd zeer interessante muziek maakt. Haar album zal in de lente van dit jaar uit komen en stiekem kijk ik daar nu al heel erg naar uit. Zoals gezegd, er zit veel in qua muzikaliteit maar het brengt ook heel erg veel rust én vrolijkheid. Hoe vaak komt dat voor?

Je kan het meerder namen geven. Je kan het aan meerdere andere bands koppelen. Uiteindelijk is het iets van Tessa Douwstra zelf oftewel Luwten.

Vorig artikelWinston Surfshirt – Be About You
Volgend artikelSUiT – 1q84

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in