Lucas Hamming EP (Mobile)

Daar heb ik ‘m dan eindelijk!! De langverwachte EP van Lucas Hamming. Het is zeer zeker niet de eerste keer dat ik over hem schrijf op mijn site, dat zien jullie wel. Dat heeft ook gewoon een reden: hij is goed!
En wat goed is, is om over geschreven te worden… Toch?

Zoals ik al zei, ik heb eindelijk de EP, een LP van 10″. Vijf nummers en deze vijf nummers zal ik ook allemaal beschrijven! Het zijn in zoverre drie ‘bekende’ nummers en twee nummers welke ik nog nooit gehoord had.
Om maar bij het begin te beginnen: ‘Wood For The Trees’. Beginnend met een fijn gitaardeuntje, drums erbij en het kan beginnen! Typische stem van Lucas en eigenlijk begin je al (on)bewust mee te tikken op het ritme. Een ‘oehoooeeehoooeeee’ en ’tadadadaaaa’ erin en het is een hit!
Vervolgens knalt het volgende nummer uit de speakers, ‘Mojo Mischief’. Wellicht het nummer dat het meest bekend is want deze werd uit het niks megahit op 3FM! Die rauwe stem van Lucas geeft meteen een statement af. Het is eigenlijk niet meer singer songwriter te noemen, het rockt gewoon! Heerlijk.
‘Saving Grace’ is een geheel nieuw nummer. Een rustigere song welke ook fijn in het gehoor licht. De puurheid voel je en dit is ook weer echt een nummer wat gewoon overal kan scoren, alles zit erin: eigenheid, het herkenbare maar niet 2517 in het dozijn deuntje, de fijne stem en de passie!
Het nummer dat Lucas Hamming in de finale speelde van De Beste Singer Songwriter is het vierde nummer. Deze heb ik echt al heel vaak geluisterd. Dit noem ik bijna een symfonie… De opbouw, de strijkers, de rock, de energie. POH! Jaaa, dit is voor mij muziek en mag zo altijd klinken! ‘Leather Jackets’ is een topnummer.
Als afsluiter is het tijd voor ‘The Perv In Perfection’. Het tempo wordt opgeschroefd tijdens de coupletten en tijdens het refrein gebruikt Lucas een hele fijne hogere stem maar dat rauwe blijft. Het is een verhaal en daardoor ook niet voor niks het langst durende nummer op de plaat. Hier hoor toch weer zuiver de songwriter in hem zitten.

Al met al is dit een heel fijn plaatje, een mix van goede rock en singer songwriter. Lucas Hamming is iemand die een eigen stijl heeft maar ook zeker de invloeden gebruikt waar nodig is. Denk dan zeker aan Arctic Monkeys bij de rock en Jeff Buckley als het meer gaat om de puurheid.
Zoals gezegd: ik vind hem goed en hopelijk krijgen jullie (als jullie nog niet bekend waren met deze 21 jarige jongeman) zo meer inzicht en drang om naar hem te luisteren! Enjoy!!

Vorig artikelTobias Jesso Jr. – How Could You Babe
Volgend artikelYoung Pioneers – Young Pioneers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in