Nee, de eerste keer is het niet en ook absoluut niet de laatste keer.
Lucas Hamming is de naam en blijf deze naam onthouden. Ik ga er nog vaak over schrijven zodat jullie het uiteindelijk kunnen luisteren!
Het is een talent, zonder twijfel. Hij doet wat hij wil, beetje gek in de kop maar mijn god wat maakt hij lekkere muziek! Een eigen stijl maar dan toch met vleugjes van andere artiesten. Denk aan Arctic Monkeys (zanger Alex Turner) en Britpop a la Miles Kane.

Hij is meer en meer aan het doorbreken (voor zo ver dat hij dat nog niet gedaan had…). Hij was met dit nummer megahit op 3FM, voor de tweede keer (Mojo Mischief de eerste) en hij is voor dit seizoen de huisband van De Wereld Draait Door! Voorgangers hiervan waren onder andere Typhoon, Chef’Special en ook The Kik.

Nou goed, een singer songwriter is hij eigenlijk niet meer. Hij is mijns inziens een rocker, een gast die heel graag muziek maakt en veel lak heeft over wat de rest over hem denkt. Dat moet ook als je wilt doorbreken als muzikant. Shinen, plezier hebben maar ook de kracht hebben om je eigen pad te kunnen volgen!

Over maandje komt zijn debuutalbum uit, HAM. Nadat ik ook al zijn EP heb bemachtigd zal ik ook er zeker van zijn dat ik het album ook in mijn handen krijg. Ook daar zal over gaan schrijven en ook daar zal ik enthousiast over zijn.
Sommige artiesten/bands kunnen weinig verkeerd doen bij mij en Lucas Hamming is daar één van. Nu al! Chapeau!

Om even terug te komen waarom ik nu schrijf: hij is mijn Pick Of The Week. Never Let You Down is gewoon een nummer dat 100% zeker blijft hangen in je hoofd. Zeker wanneer hij de kopstem gebruikt en even snel de zinnen eruit perst!
Fijne week luitjes!

Vorig artikelOddisee – That’s Love
Volgend artikelFlying Horseman – Money

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in