Het heeft een tijdje geduurd maar dan is ie toch echt in mijn handjes terecht gekomen: het album van Lucas Hamming!
Zoals ik al eens eerder gezegd heb, het is niet de eerste keer dat ik over hem schrijf maar ook zeker niet de laatste keer. Ik ben liefhebber van zijn stem, soort muziek en dat ie gewoon zichzelf is: no nonsense.

Je hebt de keuze voor een LP of CD en ik heb gekozen voor #2. Waarom? Ik zit elke dag in de auto en het is zo lastig om een platenspeler in de auto te hebben….
Maar zo kan ik dus wel heel vaak het album beluisteren! Om meteen maar te zeggen: het is divers.

De hit ‘Never Let You Down’ is de openingstrack en daar wordt ook de toon mee aangegeven: hallo wereld, hier ben ik, GOED! Vervolgens komt het nummer ‘Fool’, gewoon wederom een toptrack. Hoog tempo, interessante klanken en na het één keer te horen ken je het gewoon.
‘Fast And Loose’ verandert niet veel in dit opzicht, het is iets dromeriger en er komen wel meer elektronische klanken opzetten. Je gaat iets meer rechtop zitten om het door en door interessant blijft. De kopstem van Lucas is daarbij een schot in de roos. Is het daarbij niet weer een extra genre namelijk psychedelisch? JA!!!!
Gierende gitaren en energieke drums bij ‘Mr. Irresponsible’, het is een opmaat naar een wederom topnummer! Dit is een kenmerk van ook zijn sterke band om zich heen. Een teamnummer.
‘Competing Contents’ heeft mega invloeden van vele grote bands: Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age. Beetje stonerrock. Gitaarwerk wordt niet geschuwd!!
De afsluiter, ‘Bedroom Eyes’, is een pracht werk. Kwalitatief erg sterk. De deuntjes op gitaar met daarbij de afwisseling in tempo tussen het refrein en couplet is herkenbaar maar gewoonweg goed. Pak daarbij nog een extra solo en je maakt een album compleet: chapeau!!

Lucas Hamming laat na zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter horen dat hij gegroeid is. Dat doet hij niet alleen op dit album maar dat deed hij al eerder, ook op zijn uitgebrachte EP.
HAM laat wel zien/horen hoe divers hij is maar desondanks ook enorm herkenbaar en dat maakt een artiest/band succesvol! Als huisband van De Wereld Draait Door zal hij menig hart nog gaan veroveren en dat gun ik hem ook enorm. Dit is in ieder geval een pareltje!

Vorig artikelDe Dijk – Muzikanten Dansen Niet
Volgend artikelAdele – Hello

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in