LowRider Monsieur Paul (Mobile)Sow! Wat een track. Maar de namen zullen waarschijnlijk in eerste instantie niets zeggen. Tóch is het een zeer bekend persoon. LowRider is het solo project van Paul Van Bruystegem, wie? De artiestennaam, en waar hij waarschijnlijk het beste naar luistert, is Monsieur Paul. Dé bassist van Triggerfinger. Maar dat hoef ik waarschijnlijk helemaal niet uit te leggen aan een echte liefhebber!

Maar een solo project dus? Ja. Deze man heeft jaren non-stop muziek zitten te maken en dat begon toch wel zijn tol te eisen. Dus besloot hij het over een andere boeg te gooien en zich te richten op een ander project.
Naar het schijnt heeft hij de afgelopen 3 jaar 136000 km gereisd, 158 steden gehad en 25 landen bezocht. Dit reizen was dus dé inspiratiebron voor LowRider. Je kan het, naar het schijnt, duidelijk met elkaar vergelijken: de plaat en het touren. Het is enorm onvoorspelbaar en opwindend, eigenlijk een muzikale rollercoaster over desolate highways en nog desolatere sideways. Het kan eclectisch zijn, soms bevreemdend, maar toch altijd onderweg.
Daarbij heeft hij voor het album, welke overigens op 16 september uitkomt, samen gewerkt met toffe artiesten uit eigen land!

Om te beginnen met ZwartWerk. Ze stonden vorig jaar in de finale van dé zoektocht naar nieuw talent door Studio Brussel. Ondertussen hebben ze een mooi avontuur gehad en ook een flinke hit met hun ‘Dance With The Devils’. Dit was voor België tijdens het EK voetbal hét nummer.
Nu dus een te gekke samenwerking met toch wel een van de grootste rockers van België. Sowieso een enorme persoonlijkheid. Altijd in pak en een Ray-Ban zonnebril op. Klasse vent!

Tijd voor de muziek, geniet!

Vorig artikelDI-RECT – Fired Up
Volgend artikelKensington – Do I Ever

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in