Heerlijk!

Ik heb een hele poos geleden ook al eens geschreven over Louis Berry. Toen was ik ook lyrisch over deze jonge Brit! Hij komt uit Liverpool en is eigenlijk al sinds 2015 een grote belofte. Hij werd al vaker vergeleken met de grote dezer aarde: Johnny Cash en Alex Turner. Een wereld van verschil natuurlijk maar ik snap het wel. Qua sound en qua gevoel klopt het. ‘She Wants Me’ had al een heerlijke sound maar we gaan eens even dieper in op ’25 Reasons’.

Vanaf seconde 1 is het lekker gas geven. Een gitaar die wel van wanten weet en dan een lekker donker geluid van Louis erbij. Je weet dat er een perfecte opbouw komt en dat is te merken. Richting het refrein gaat het tempo zelfs nóg hoger om vervolgens even heel catchy terug te stappen naar ‘I’ve got 25 reasons why you should not be my girl’.
De soul proef je, de bluesrock maar ook gewoonweg Britpop. Het is een mix van vele stijlen maar het past bij Louis Berry, ik denk ook niet dat iets anders qua sound fijn zou zijn.
Ook de ‘ooooooooh lalala’ is iets wat bij dit nummer hoort en ook alleen maar beter maakt. Soms vind ik het corny maar met zo’n lekker gitaargeluid ernaast is het perfect. Ik krijg er geen genoeg van en zet ‘m heel vaak op repeat!

Ook enthousiast geworden? Logisch. Luisteren!

Vorig artikelRhinorino – Not The Only One
Volgend artikelConincx Pop 2017: Een muzikaal genot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in