lost/ctrl is wel een band waar ik fan van ben. Ik kwam hen destijds op de luisterpaal van 3voor12 tegen en eigenlijk was het meteen raak! Ik werd enthousiast en heb ook onmiddellijk een review geschreven. Per toeval kwam ik er ook nog een achter dat ze een paar dagen later bij Ernesto’s in Sittard zouden optreden. Helaas was dat door ziekte niet helemaal geweldig verlopen maar ik heb lost/ctrl eigenlijk nooit uit het oog verloren.

Na de EP is er heel wat gebeurd rondom de band. Er is afscheid genomen van Bram die op de synths speelde en van Erwin, hij was de bassist. Maar niet getreurd, ze hebben in bassist Ronald vers bloed erbij gekregen en daardoor is lost/ctrl ook in leven gebleven! Ondanks dat de wil er onder de heren zelf ook al was om door te gaan. Maar dit allemaal heeft er wel voor gezorgd dat er wel het een en ander moest veranderen. Natuurlijk logisch als er niet meer met synths wordt gespeeld!

Maar toch is die eigen stijl, dat typische Nu-Wave geluid, niet verdwenen! Gelukkig maar. Ze hebben na hard werken een nieuwe track uitgebracht getiteld ‘Youngster’. Natuurlijk hoor je wel dat het ietwat anders is dan hun EP maar dat mag ook en is te verklaren als je zo’n veranderingen ondergaat! Daarbij hebben ze nu gewerkt met producer Roel Blommers en dit was bij de EP in handen van Huub Reijnders en Thijs Lodewijk. Natuurlijk brengt dat een andere invloed en inzichten wat uiteindelijk iedereen beter maakt.

Het is naar het schijnt de eerste in een tweeluik. Ben nu al erg benieuwd wat deze Eindhovenaren nog verder in het vat hebben! Dit is in ieder geval heel erg veel belovend. Dus daarom ook een echte Must Listen!

Vorig artikelSpinvis – Hallo Maandag
Volgend artikelVan Echelpoel – Ziet Em Duun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in