1) De Staat – Bubble Gum.
Eerlijk is eerlijk. Het was wennen. Maar ook dit vijfde album van mijn helden kwam, zag en overwon keihard! Iedere keer experimenteren de heren maar ten alle tijden blijft die typische De Staat saus overeind! Beste band van Nederland, by far.
2) Balthazar – Fever.
Balthazar was even geen Balthazar meer. De leden gingen hun solo ding doen en daarmee werd de batterij opgeladen. Met hun zeer kenmerkende en afwisselende sound, door Maarten en Jinte, is dit een steengoed album geworden.
3) Thijs Boontjes Dans- & Showorkest – Geen Achttien Meer.
Hier word ik oprecht blij van. Nooit gedacht dat ik van het Neerlandse levenslied zou gaan houden maar Thijs Boontjes doet het. Dat komt zeker ook door de muzikale omlijsting Maar bovenal zijn ontzettend fantastische uitstraling en heerlijke teksten.
4) Fontaines D.C.- Dogrel.
Deze Ierse punkrockers maken een jaar door, daar zeg je U tegen. Ietwat laat ontdekt maar nu staat ie constant op replay! Het is namelijk muziek met diepere lagen, van oorsprong poëzie, en dat omlijst met een fantastische sound. Mega vet!
5) Indian Askin – Another Round.
Indian Askin lijkt wel per optreden steeds weer extra te groeien. Hebben onwijs veel gespeeld afgelopen jaar en het staat ook live iedere keer als een huis. Dit 2e album is weer een grote stap voorwaarts. Staat als een huis, klinkt als een klok. Top!
6) Psychedelic Porn Crumpets – And Now For The Whatchamacallit.
Deze Australische band is een pareltje wat zeker nog gaat groeien. Beetje in de luwte van King Gizzard. Het is fuzz, psychedelica, alternative. Dit album gaat ook echt alle kanten op, dat maakt het juist zo spectaculair. Je hoort iedere keer iets nieuws!
7) Portland – Your Colours Will Stain.
Mooie muziek. Meeslepende muziek. Krachtige muziek. Deze Belgische band krijgt het voor elkaar. Een debuutalbum met zeer veel finesse gemaakt en genoeg potentie om wereldwijd bekendheid te genereren. Daarbij zijn het ontzettend lieve mensen!
8) Blood Red Shoes – Get Tragic.
Zeker niet hun beste album maar wat is het super fijn om weer muziek te horen van de Britse duo (oke, nu viertal maar stiekem twee). Snoeihard op momenten maar ook verfijnd. Live staat het overigens nog altijd als een huis. Niks tragisch aan.
9) Billie Eilish – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Jep, deze jongedame staat óók in mijn lijstje. Overal wordt dit gezegd en het klopt: als je op zo’n jonge leeftijd zó ontzettend veel los kunt maken, ben je uniek. Muzikaal is het spannend en Billie weet ook door haar aparte sound te overtuigen. Chapeau.
10) Rhinorino – Let’s Blow This Popsicle Stand.
Mijn favo sexy stonerrockers hebben in het begin van het jaar hun eerste album gedropt. Kort maar krachtig! Precies hoe ik ze wil horen: energiek, sexy, hard, catchy. Maar het was sowieso, buiten dit album, een jaar om nooit te vergeten voor Pim & Suus! 😉

Beste concert: Next of Kin, Poppodium Volt.
Als je met zo een geweldig gezelschap muziek kunt maken.. Niet normaal meer. Dawn Brothers, DeWolff, Tim Knol, Merel Sophie, David Gram, Mischa Porte, Stefan Wolfs & een drietal blazers. Voor de vorm: 15 personen op één podium! Een show van twee uur waar de liefde voor de muziek ervan af druipt. Tevens een geweldige EP! Maar dat terzijde. Fenomenaal!

Vorig artikelThree Little Clouds – Hey You
Volgend artikelPale Puma – Solid Gold

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in