Wat een man.

Dat Liam Gallagher een uniek iemand is mag wel duidelijk zijn. Een hele voorgeschiedenis gaat vooraf aan hetgeen wat hij nu doet. Natuurlijk bekend geworden door de Britse poprock band Oasis, samen met zijn broer Noel. Dat is nu passé. Daarna had hij nog een ander project; Beady Eye. Uiteindelijk heeft dat ook geen lang leven gehad… Dus werd het tijd om maar echt om zichzelf heen te formeren en de spotlights volledig op hem te laten richten. In een eerder stadium heb ik het al gehad over de vette track ‘Wall Of Glass’ en nu issie dan weer daar met iets nieuws. Natuurlijk zal dit ook op zijn album terecht komen welke op 6 oktober uitkomt en de titel ‘As You Were’ heeft.

‘Greedy Soul’ heeft uiteraard die Liam Gallagher stijl, sound, vibe. Het is no nonsense, lekker strak en uiteraard altijd met een boodschap. Alleen al het begin is fijn: strakke drums en gitaartje om vervolgens de herkenbare stem van Liam te horen. Het couplet is opbouwend en zorgt ervoor dat het refrein net iets extra’s heeft. Niet de eerste keer maar wel later, het ook opbouwend. De spanningsboog is er dus weldegelijk en dat is wel fijn want je blijft daardoor geïnteresseerd luisteren!
Ook het muzikale aspect blijft goed: tussendoor wat extra op de drums of gitaar en een heuse mondharmonica solo erin verwerkt! Hoe vaak komt dat nog voor in de hedendaagse popmuziek? Dat dacht ik…!

Dus, even lekker naar Liam luisteren!

Vorig artikelCraig David – Heartline
Volgend artikelKASPER – Fancy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in