Het werd toch écht weer eens tijd voor een goede Classic te beschrijven. Het heeft gewoonweg veel te lang geduurd voordat ik hier ook aan gedacht heb….

Iedereen weet hoeveel klassiekers er al zijn gemaakt en elke dag kan er ook zomaar een klassieker ontstaan. Voor iedereen is dit ook anders maar ik ga nu uit van een Classic dat ook ”oud” is. Led Zeppelin! Led Zeppelin heeft natuurlijk een paar topnummers uitgebracht. Immigrant Song, de bekendste is natuurlijk Stairway To Heaven maar ik wil Whole Lotta Love benoemen. Dit nummer geeft mij persoonlijk heel veel energie dus vandaar.
Het nummer is officieel van Willie Dixon, een bekende bluesschrijver. Ook vele andere grote bands hebben nummer gebruikt van deze man.
Whole Lotta Love is een OneTaker en is al uitgebracht in 1969! Terecht dus om dit een klassieker te noemen.
Jimmy Page is de man van de geniale gitaarsolo’s en ook wel pionier van de hardrock. Robert Plant (die in juni nog met The Sensational Space Shifters op Pinkpop stond red.) staat bekend om zijn vocalen en teksten. Dit samen met John Paul Jones en John Bonham maakte Led Zeppelin tot een grote band in de 70.
Mocht je niet weten dat dit van Led Zeppelin was en tóch bekend voorkwam…. Dit kan, het gitaarriffje is gebruikt voor Top Of The Pops!
Ik geniet ervan, hopelijk jullie ook allemaal!!

Vorig artikelDémira – Tuxedo
Volgend artikelNeil Young – Rockin’ In The Free World

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in