Het is lang geleden dat er een top5 is gekomen. Vraag niet waarom dit er plots kwam maar het had puur te maken met het eerste nummer wat er te lezen/luisteren valt. Het valt me overigens wel op dat er veel hiphop nummers zijn met koosnamen. Maar daarom geprobeerd wat variatie erin te gooien!

1. Lange Frans & Baas B ft. Brace – Moppie.
Een nummer uit 2004 en dat was ook wel echt de doorbraak van dit Nederlands hiphop duo. Het waren leuke jaren voor de heren en hebben toch ook echt veel hits uitgebracht. Helaas na een vijftal jaren was het op en gingen ze uit elkaar. Deze kent iedereen. Mede door het refrein van Brace!

2. Dawn Brothers – Darling
Tja, als een van je favoriete bands ook een track uitbrengt waar een koosnaampje in zit, dan is de keus heel makkelijk. De soul, americana, rock druipt ervan af. Geweldig wat deze heren uit Rotterdam laten horen! Deze staat op het album ‘Stayin’ Out Late’. Ondertussen is ‘Classic’ de opvolger.

3. Tamino – Habibi
Wow. Hij kwam, zag en overwon. Deze Belg met Egyptische roots overdonderde werkelijk iedereen met zijn geweldige stem en evenzo geweldige muziek. Hij won in 2016 De Nieuwe Lichting bij Studio Brussel en eigenlijk is het nu iedere keer genieten. ‘Habibi’ is waar alles mee begon.

4. Shaggy ft. Rayvon – Angel 
Tja, eigenlijk heeft Shaggy zijn carrière opgedeeld in 3 periodes. Jaren ’90, begin van zeroes en nu. Deze reggae/dancehall artiest heeft een unieke stijl en herken je ook binnen een paar seconden. ‘It Wasn’t Me’ was een joekel van een hit 2001 en dit was de opvolger. Ook zo’n naam he, een engeltje!

5. Yes-R & Soesi B – Hey Schatje
Ook deze kwam binnen no time in gedachte. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee. Het is wel echt eentje die keihard blijft hangen. Yes-R, het neefje Ali-B dat mee mocht doen op ‘Leipe Mocro Flavour’ en vervolgens zelf probeerde hetzelfde te bereiken. Niet helemaal gelukt maar deze kennen we!
Vorig artikelEelke – Satisfaction And Desire
Volgend artikelThe Raconteurs – Sunday Driver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in