Proficiat!

Vandaag is onze Willem-Alexander jarig, hij ziet Abraham! Dus daar hoort ook muziek bij. Een muziekliefhebber is hij, dat is bekend. Armin van Buuren is een vriend van hem, van hen. Maar daarover gaan we het niet hebben! Ik heb gisteren het interview niet gezien dus heb geen idee of er is gesproken is over muziek, laat staan over favoriete muziek van onze koning!
Dus ik heb het heft in handen genomen en een TOP5 gemaakt met nummers gerelateerd aan de koning.
Ondertussen ook wel een beetje benieuwd welke leuke koppelingen jullie maken. Natuurlijk veel mogelijk! Wie is er inventief?

1) Kings Of Leon – Back Down South.
Tja, de artiestennaam zegt eigenlijk al genoeg. Daarbij is het nummer van deze woestijnrockers wel toepasselijk voor vandaag. Naar Tilburg, naar het Zuiden. Plus gewoon iets rustiger…

2) Elvis Presley – Jailhouse Rock.
Elvis is de King Of Rock. Dus die keuze is ook heel makkelijk. Daarbij is het muziek waar je op kunt dansen en Wimpie heeft dat vast en zeker in zijn jeugd flink gedaan!

3) Ásgeir – King And Cross.
Stiekem ben ik wel blij dat dit nummer King And Cross heet. Want de Ijslandse versie is ‘
Leyndarmál’. Dan zou ie helemaal niet in de TOP5 staan. Anyway, goed nummer. Mag gewoon!

4) 30 Seconds To Mars – Kings and Queens.
Zonder Maximá is onze Willem natuurlijk een heel stuk minder interessant. Het is bekend dat onze Koningin de meest favoriete persoon is van de gehele familie. Dus we vergeten haar natuurlijk niet.

5) B.B. King – The Thrill Is Gone.
Dit is een dubbele connectie. B.B. King heeft het natuurlijk al in zijn naam staan Maar deze goede man, helaas overleden in 2015, was en zal altijd de ‘King Of Blues’ zijn.

Vorig artikelRoger Waters – Smell The Roses
Volgend artikelKorn – Freak On A Leash

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in