Wat een sound!

Ik zag een hun bericht echt heel erg vaak voorbij komen op Facebook en de naam kwam me al bekend voor. Dan is het alleen nog luisteren! Het is in ieder een tof gezelschap wat samen speelt. De band bestaat uit Gino Bombrini wellicht bekend van Skip&Die, Tommy Ebben van Knalland en verder Judith Renkema, Jody van Ooyen en het broertje van Gino, Massimo Bombrini. Nu heb ik al vanalles verteld over de band maar niet over de stijl muziek. Nou, daar komt ie! Het is in feite een hele grote mix. Je kunt er geen duidelijke stempel op drukken maar denk onder andere aan desertblues, surfrock, 60’s sound, psychedelica maar ook toffe exotische klanken. Nu zie ik sommigen al een beetje vreemd/nadenken kijken maar wacht even af.

Komodo is ontstaan door jamsessies van Gino en Tommy. Dit gebeurde in de Utrechtse buurt Kanaleneiland maar vanwege de sloop hiervan verhuisden de 2 naar de studio van Gino. Die sessie waren vruchtbaar en eigenlijk ontstond redelijk gemakkelijk de track ‘Bangali Crown’. Er was een duidelijke connectie en werd een plan gesmeed om dit groter te maken! Gelukkig!!! Dat het kwaliteit was, was duidelijk want Sony Music bood hen een contract aan door ‘alleen’ maar demo’s te horen en er was nog geen voltallige band!
Oke, verwachtingen worden nu wel wat hoger he?! Logisch en dat mag! Deze track is echt heerlijk. Je hoort ontzettend veel zonder dat het afbraak heeft aan elkaar. Het begint redelijk rustig met een ritme waar je U tegen zegt en hypnotiserend werkt. Muzikaal zit het zoals gezegd verdomde sterk in elkaar. Ook qua zang past het als een perfecte jas. De samenzang, de passie die ervan af spat… Ja hoor. Voltreffer!

NU mag je luisteren!

Vorig artikelGeorge Ezra – Paradise
Volgend artikelMark & Clark Band – Worn Down Piano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in