Zo’n geweldige sound!

Kita Menari is een band wat waarschijnlijk binnenkort heel veel nieuwe liefhebbers erbij zal krijgen. Uiteraard zijn al een paar nummers uitgebracht en ook wel bekend geworden. Denk dan aan ‘Little Riddle’ & ‘Shooting For Stars’ welke beiden op de EP ‘Lagoon’ stonden. Kita Menari bestaat uit 5 man: Jonne Venmans, Job Fisser, Max Anglionin, Samuel Veerhuis & Micha de Jonge. Micha is de frontman en heeft tevens ook de bandnaam bedacht. In Maleisië heeft hij een bijna dood ervaring gehad tijdens het duiken. Vervolgens kwam er een groot feest vanwege hetgeen dat hij nog ‘gewoon’ leefde. De dag erna had hij een papiertje in z’n broekzak waarop dus ‘kita menari’ stond wat de betekenis ‘wij dansen’ heeft.

Als je dan ook het hebt over dansen, dan is het ook kloppens voor deze indie band. Het heeft een soort jaren 80 sound maar dan wel geëvolueerd, goede & aanstekelijke sound wat dus zorgt voor het dansen. Je krijgt er energie van. Dat geldt zeer zeker ook voor hun nieuwe nummer ‘Not Again’. Rustig begin waar Micha met zijn kopstem begint en het tempo ligt al lekker hoog. Als we dan richting het refrein gaan, versnellen we een beetje en weet je al: dit wordt dansen, bewegen! Stil staan is geen optie hier; feest gegarandeerd! Maar het is zeer zeker niet alleen feest. Het heeft een diepere betekenis. Op Facebook heeft Micha zelf een stukje geplaatst. Door een burn-out heeft hij alles op een rij moeten zetten en dus komt het volgende eruit.
Het liedje ‘Not Again’ gaat over dat ik leven heb gevonden in het alledaagse, in momenten van rust, in momenten van ‘gewoon zijn’. Dit nummer is een statement en afspraak naar mezelf toe om mij nooit meer zo te laten opslokken door de oceaan aan prikkels die er in dit leven zijn.

Dus dansen mag maar let op jezelf 😉

Vorig artikelDisclosure ft. Gwen McCrae – Funky Sensation
Volgend artikelBarns Courtney – “99”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in