Het is weer Koningsdag! Dus ik heb weer zin in een lijstje. Vorig jaar was het een mix tussen de artiest en nummer, vandaag wil ik alleen maar bands die ‘king’ erin hebben zitten!

1. King Gizzard And The Lizard Wizard.
Deze band is de laatste tijd enorm veel langs gekomen op CamielMusic. Deze Australische alles kunners zijn niet te stoppen! Gisteren (26 april red.) nieuw album gedropt en komt nog véél meer aan!

2. B.B. King.
Tja, B. B. King is gewoonweg een legende! Riley Ben King is zijn echte naam en zijn bijnaam is the king of blues. Daarbij stond ie natuurlijk bekend om zijn postuur. Helaas is hij niet meer onder ons.

3. Gypsy Kings.
Mocht je denken dat dit een leuke Spaanse of Zuid-Amerikaanse band is, pech! ‘Gewoon’ uit Frankrijk. Een echte familie band: 2 families spelen erin en verder niks. Populaire & vrolijke flamenco muziek!

4. King Crimson.
Door deze band, door Robert Fripp, is misschien wel de progressieve rock ontstaan in de jaren ’70. Vele bands hebben gevolgd maar King Crimson is gebleven. Waarschijnlijk bekend door ‘die ene hoes’.

5. The Marcus King Band.
Uiteraard iets nieuws! Uit South Carolina brengen ze een mix van blues, soul & rock maar dan in een heerlijk nieuw jasje. Ook als je ze ziet, je verwacht het niet maar het is zó ontzettend goed!

Vorig artikelBruce Springsteen – Hello Sunshine
Volgend artikelThe Glücks – Bought And Paid For

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in